Hoe werkt de FUE-haartransplantatiemethode?

Bij de FUE-haartransplantatie worden grafts (haarzakjes) onder lokale verdoving één voor één uit het donorgebied verwijderd. Dit donorgebied bevindt zich vaak aan de achterzijde en/of aan de zijkanten van het hoofd. De grafts worden vervolgens geprepareerd en gecontroleerd op kwaliteit. Daarna worden er kleine incisies gemaakt in het transplantatiegebied en worden de grafts met uiterste precisie teruggeplaatst. Hier blijven de grafts voor de rest van uw leven gezonde haren produceren. Niet voor niets heeft u een groeigarantie: levenslang! Daarom kiezen de meeste cliënten voor de FUE-methode, vooral jongeren.

Het onttrekken van donorharen uit de haarkrans gebeurt onder lokale verdoving. Het verwijderen van deze donorharen of grafts vraagt veel kennis van zaken van een chirurg. De haren moeten zonder het haarzakje te beschadigen uit de hoofdhuid worden gehaald. Daar zijn kwalitatief hoogstaande artsen voor nodig, gespecialiseerd in de FUE-haartransplantatiemethode. Het komt aan op professionele precisie. Niet voor niets werken artsen met een sterke microscoop.

FUE-haartransplantatie

Haarsparende FUE-haartransplantatie

Normaal gesproken wordt het donorgebied (de achterkant en zijkanten van het hoofd) bij een FUE-haartransplantatie kort geschoren. Op deze manier kunnen de meeste grafts worden getransplanteerd (2500-3000 grafts). Een haartransplantatie is ook mogelijk zonder het donorgebied kort te scheren. We spreken dan van een haarsparende FUE-haartransplantatie. Bij zo’n FUE-behandeling kunnen tot 1250 grafts worden getransplanteerd.

Uitstekende beheersing van de FUE-techniek

Het medisch team van Hairplus medical care heeft veel ervaring met de FUE-haartransplantatiemethode. Onze chirurgen beheersen de techniek uitstekend. Met speciale microboortjes met een diameter van 0,5 tot 0,8 mm verwijderen ze de grafts snel en nauwkeurig uit het donorgebied. Met deze diameter krijgt u gegarandeerd geen zichtbare littekens in het donorgebied. Ook is de kans minimaal dat er een haarzakje tijdens het verwijderen beschadigt. Minder ervaren klinieken werken met een diameter van 0,9 mm of meer.

Groot medisch team waarborgt de kwaliteit

Bij een behandeling zetten we een groter medisch team in dan andere klinieken. Zo kunnen de teamleden elkaar afwisselen tijdens de intensieve ingreep. Doordat onze specialisten hun maximale aandacht behouden, ligt de kwaliteit van een behandeling hoger. Een groter medisch team betekent ook dat we op een dag meer grafts kunnen transplanteren: zo’n  2500 tot 3000 grafts op één behandeldag.

Voordelen van de FUE-haartransplantatie

 • Een FUE-haartransplantatie laat geen zichtbaar (langwerpig) litteken achter. Veel mensen willen hun haar kort (korter dan 1 cm) dragen, zonder ‘bewijs’ dat ze een haarbehandeling hebben ondergaan. Zelfs bij gemillimeterd haar is het niet te zien, hooguit in de vorm van kleine witte stipjes. Met het juiste huidtype is het echter niet heel aannemelijk dat er littekens te zien zijn. Ook de juiste techniek, de juiste medische instrumenten en het werken met een maximum aantal grafts in een specifiek gebied beperkt het risico tot littekenvorming. Ontwikkelt de kaalheid zich op latere leeftijd van inhammen naar volledige kaalheid? Dan kunt u er altijd nog voor kiezen om het volledige haar eraf te scheren.
 • Ook heeft de FUE-haartransplantatie het voordeel dat de methode kan worden gebruikt om meer grafts te verkrijgen.
 • Een ander voordeel is dat de wond snel herstelt en dat het risico op complicaties klein is.
 • Bij de FUE-haartransplantatie is er minder pijn in het donorgebied. Vooral Aziatische cliënten vinden het een voordeel dat de FUE-haartransplantatie esthetisch beter uitpakt.

Nadelen van de FUE-haartransplantatie

 • De behandeling neemt veel tijd in beslag: tot wel 10 uur bij een groot aantal grafts (tussen de 2000 en 3000).
 • Dat betekent dat ook de kosten van de FUE-methode iets hoger kunnen liggen. Wél hanteert Hairplus medical care in vergelijking met veel andere klinieken heel scherpe tarieven.
 • Voor het beste resultaat moet het donorhaar worden geschoren. Het kleine boortje dat we gebruiken, moet namelijk over het haartje worden geschoven. Bij lang of middellang haar is dit niet mogelijk. Vooral wanneer er veel grafts uit de haarkrans moeten worden onttrokken, kunnen cliënten dit als nadeel ervaren. Het donorgebied is in dit geval namelijk groter.
 • Cliënten die al eerder een strip-haartransplantatie (FUT) hebben ondergaan en daardoor een strakke huid hebben, kunnen minder haren oogsten.

In hoeverre u echt nadelen van de FUE-haartransplantatie ervaart, verschilt van persoon tot persoon.

Nazorg bij de FUE-haartransplantatie

U kunt rekenen op professionele nazorg. Van de behandelend arts krijgt u uitgebreide instructies over wat u wel of juist niet moet doen om uw herstel te bevorderen. Neem deze instructies goed in u op:

 • Om zwellingen te voorkomen adviseren we u om 10 minuten per uur een zak ijs te gebruiken. Dit kunt u tot 3 dagen na de FUE-haartransplantatie doen. Wanneer u dit niet doet, zal dit niet schadelijk zijn.
 • Vermijd te allen tijden zonlicht gedurende de eerste maand na de behandeling. Draag bijvoorbeeld een pet en ga de eerst maand niet uitgebreid zonnen. Wanneer u dit wel doet, kunt u het beste een zonnebrandcrème met een hoge zonnefactor gebruiken.
 • Intensief sporten is in het kader van optimale nazorg nog niet verstandig. Vermijd daarnaast stoffige plekken en verschoon regelmatig uw bed.
 • Na 4 dagen kunt u het haar alweer voorzichtig spoelen. Met de lotion die u mee krijgt kunnen korstjes worden losgeweekt.
 • Schrik niet als u ziet dat de getransplanteerde haren na één tot drie weken uitvallen: dit is gebruikelijk. Na drie maanden groeien uit de getransplanteerde haren weer nieuwe haren. Na zes maanden ziet u het eindresultaat van de behandeling.

Resultaat van de FUE-haartransplantatie

Een te strakke haarlijn is niet mooi en past vaak niet bij uw leeftijd. Daarom bent u bij Hairplus medical care zeker van een natuurlijk resultaat. Per behandeling kunnen tussen de 30 en 45 grafts per vierkante centimeter worden getransplanteerd. Bij een groter aantal per vierkante centimeter is de kans groot dat haren niet aanslaan. Negen tot twaalf maanden na uw haartransplantatie is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Wanneer is de FUE-haartransplantatie voor u ideaal?

De meeste cliënten kiezen voor de FUE-haartransplantatie: geen littekens, een pijnloze behandeling en een sneller herstel. Wel dient bij een FUE-haartransplantatie van meer dan 1250 grafts het donorgebied kort te worden geschoren en liggen de kosten wat hoger als de behandeling meer dan een dag vraagt. De prijsverschillen tussen de FUE-haartransplantatiekosten en de FUT-haartransplantatiekosten zijn de laatste jaren sterk afgenomen. De nadelen van de FUE-haartransplantatie wegen dan ook vaak niet op tegen de voordelen.

Onze garanties bij een FUE-haartransplantatie

 • Tevredenheidsgarantie
 • Levenslange groeigarantie
 • Hoogst haalbare transplantatiedichtheid
 • Geen zichtbare littekens in het donorgebied
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en België

Vraag een gratis consult aan

Is de FUE-haartransplantatie ook voor u ideaal? Een eerste gratis consult bij Hairplus medical care geeft u het antwoord op die vraag.

Haartransplantatie