Hoe werkt de FUT haartransplantatiemethode?

Bij een FUT-haartransplantatie wordt een langwerpige strip huid aan de achterzijde van het hoofd verwijderd. De hairtechnician splitst deze strip in grafts (twee tot drie haren per graft). De grafts worden eerst goed gecontroleerd en vervolgens teruggeplaatst in de kale of kalende gebieden. In een dagbehandeling kunnen tussen de 2000 en 3000 grafts worden getransplanteerd. Dit zijn circa 5000 tot 7500 haren. De haartransplantatie duurt tussen de 5 en 9 uur, afhankelijk van het aantal grafts. Na zo’n 8 tot 12 maanden is het volledige resultaat van uw haartransplantatie zichtbaar. Bij Hairplus medical care heeft u levenslange groeigarantie.

Lokale verdoving

Het verwijderen van de donorstrip en de transplantatie van de haren gebeuren onder lokale verdoving. Tijdens de behandeling ervaart u geen pijn. Misschien bent u voor de ingreep wat gespannen. Dan kunt u een kalmeringsmiddel krijgen.

Voordelen van de FUT-transplantatiemethode

  • Bij de FUT-haartransplantatie kan in één dag een grote hoeveelheid grafts worden getransplanteerd.
  • Een grote FUT-haartransplantatie is goedkoper dan een vergelijkbare FUE-haartransplantatie.

Nadelen van de FUT-haartransplantatiemethode

  • Bij een FUT-haartransplantatie houdt u aan de achterzijde van uw hoofd een litteken over in het donorgebied.
  • Als u kort haar draagt, is het litteken zichtbaar. Dit litteken kan tegenwoordig wel goed worden gecamoufleerd met Micro Hair Pigmentation.
  • Het is bij een FUT-haartransplantatie niet mogelijk om twee dagen achter elkaar te behandelen. Voor een vervolgbehandeling moet het litteken volledig genezen zijn. Een tweede behandeling is na een jaar mogelijk.

Cliënten ervaren een FUT-haartransplantatie vaak als ingrijpend, vanwege het verwijderen van de haarstrip uit het donorgebied en het blijvende litteken.

Onze garanties bij een FUT-haartransplantatie

  • Tevredenheidsgarantie
  • Levenslange groeigarantie
  • Hoogst haalbare transplantatiedichtheid
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en België

Wanneer is de FUT-haartransplantatie voor u ideaal?

De FUT-methode kan in sommige gevallen een betere oplossing voor u zijn dan een FUE-haartransplantatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het donorgebied heel beperkt is. Tijdens een gratis consult onderzoekt een specialist welke haartransplantatiemethode u de beste oplossing biedt.