Er zijn meerdere redenen waarom u kiest voor een wenkbrauwtransplantatie. Bijvoorbeeld omdat van nature een deel van de wenkbrauw(en)
 ontbreekt. Ook kunnen wenkbrauwen te smal zijn. Daarnaast kunnen wenkbrauwen ontbreken door tractie-alopecia. 

Wenkbrauwtransplantatie is relatief eenvoudig

Lange tijd was het voor vrouwen modieus om een streepje als wenkbrauw te hebben. Hiervoor werden wenkbrauwen geëpileerd met een speciaal pincet. Door het jarenlang te epileren produceert de haarfollikel op een gegeven moment geen haar meer. Dit wordt tractie-alopecia genoemd. Nu de mode weer verandert, moet u kiezen: óf blijvend wenkbrauwen tekenen of haren laten transplanteren naar uw wenkbrauwen. Bij Hairplus medical care is het een relatief eenvoudige ingreep. Een wenkbrauwtransplantatie is een dagbehandeling en duurt vier tot zeven uur.

Een natuurlijk eindresultaat na de wenkbrauwtransplantatie

Voorafgaand aan de wenkbrauwhaartransplantie kan de vorm in overleg met de arts naar uw wensen worden aangepast. De arts geeft aan wat het mooiste en meest natuurlijke resultaat oplevert.

Bij het gebruik van hoofdhaar moeten de wenkbrauwen in eerste instantie regelmatig worden geknipt. Hoofdhaar wordt namelijk langer dan een normale wenkbrauwhaar. Het knippen van uw wenkbrauwen is maar tijdelijk. Op den duur veranderen hoofdharen in echte wenkbrauwharen. Na de wenkbrauwtransplantatie blijven de haarzakjes haren produceren en is het resultaat permanent.

Hoeveel grafts zijn er bij een wenkbrauwtransplantatie nodig?

Voor een wenkbrauwtransplantatie van beide wenkbrauwen zijn ongeveer 200 tot 300 grafts nodig.

Wat kost een wenkbrauwtransplantatie?

De kosten van een wenkbrauwtransplantatie zijn gebaseerd op het aantal grafts die worden getransplanteerd. In het gratis consult krijgt u een betrouwbare indicatie van het aantal en daarmee van de kosten. Een indicatie van de kosten van een wenkbrauwtransplantatie kunt u op de pagina wenkbrauwtranplantatie prijzen vinden. U zult merken dat er grote verschillen bestaan in kosten die klinieken rekenen. Hairplus medical care is niet alleen concurrerend geprijsd, door de toepassing van de FUE-techniek en onze ervaring heeft u de zekerheid van een natuurlijk resultaat.

Herstel na wenkbrauwtransplantatie

Een wenkbrauwtransplantatie zelf neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Na de wenkbrauwtransplantatie bent u echter snel weer op been. Er is geen langdurige herstelperiode. Een half uur na de ingreep loopt u onze haarkliniek weer uit.

Het kan zijn dat het gebied dat is getransplanteerd iets gaat opzwellen. Voelt u toch nog wat pijn, dan kunt u paracetamol gebruiken. Een bijwerking die regelmatig voorkomt is lichte jeuk rondom het behandelde gebied. Probeer vooral niet te krabben. Dit komt niet ten goede aan het resultaat van de wenkbrauwtransplantatie: er gaan getransplanteerde haartjes verloren en u loopt het risico van infecties door het krabben.

Wilt u meer informatie over een wenkbrauwtransplantatie?

Maak dan eenvoudig een afspraak voor een gratis consultgesprek via onze online agenda. Onze medisch specialisten zullen u uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden, de kosten en de behandelprocedure. Met deze informatie kunt u veel eenvoudiger een beslissing nemen.

Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult