Een wimpertransplantatie is een permanente oplossing als uw wimperharen van nature ontbreken of als ze erg kort zijn. Ook is een wimpertransplantatie een uitkomst als uw wimpers blijvend verloren zijn gegaan door chemotherapie, bestraling of verbranding. Bij een wimpertransplantatie kunt u kiezen uit een FUT-haartransplantatie of een FUE-haartransplantatie.

Bij de FUT-methode wordt een smal strookje huid verwijderd uit het donorgebied. Dit is meestal de achterzijde van uw hoofd. Uw hoofdhaar bedekt ook het litteken aan de achterzijde. Uit het strookje donorhuid haalt de arts enkele grafts, zakjes met meerdere haren. Het is een precies en arbeidsintensief werk. Voor een wimpertransplantatie is het namelijk noodzakelijk dat naast de graft ook de haar beschikbaar is bij transplantatie. Dit om het enerzijds mogelijk te maken om de graft in de wimper te plaatsen en anderzijds om ervoor te zorgen dat de getransplanteerde haren voldoende haarlengte hebben na de transplantatie.

De FUE-haartransplantatiemethode wordt meestal toegepast bij kleine wimpertransplantaties. Grafts worden één voor één verwijderd uit het donorgebied, meestal de achterzijde van het hoofd. Bij de FUE-methode blijft geen litteken achter.

Voor een behandeling aan beide wimpers zijn zo’n 100 enkele grafts nodig. Voor een maximale dichtheid worden eventueel in een vervolgbehandeling nog extra haarzakjes getransplanteerd. Een wimpertransplantatie is een dagbehandeling van ongeveer 7 tot 8 uur.

Wat is het resultaat van een wimpertransplantatie?

Cliënten die hebben gekozen voor een wimpertransplantatie, zijn er over het algemeen heel tevreden mee. In veel gevallen overtreft het resultaat hun verwachtingen. Niet verwonderlijk: omdat echte haren worden gebruikt, zien de wimpers er heel natuurlijk uit.

Wat kost een wimpertransplantatie?

De kosten van een wimpertransplantatie vindt u op deze pagina.

Wilt u meer informatie over een wimpertransplantatie?

Maak dan eenvoudig een afspraak voor een gratis consultgesprek via onze online agenda. Onze medisch specialisten zullen u uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden en de behandelprocedure. Hierdoor kunt u veel eenvoudiger een beslissing nemen.

Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult