Finasteride voor vrouwen

Finasteride (Propecia) is een middel tegen haaruitval dat alleen is getest op mannen. Nu zijn er een aantal artsen in Nederland die, onder voorwaarden, finasteride voor vrouwen voorschrijven. Daar wil de Inspectie van de Gezondheidszorg nu een stokje voor steken omdat er geen studies zijn gedaan op Finasteride bij vrouwen. Bij mannen zijn deze studies wel gedaan.

Het zou hier gaan om ruim 3000 vrouwen waarvan een klein deel tiernermeisjes zijn. Omdat het hier om een hormonaalmiddel gaat is de voorzitter van de Beroepsvereniging van Dermatologen geschokt door het aantal vrouwen waaraan Finasteride wordt voorgeschreven. Het probleem is dat Finasteride doorlopend moet worden gebruikt. Het is geen kuur van een paar weken en daarin schuilt nu het gevaar. Wat zijn de bijwerkingen op een langere termijn? Wat gebeurt er als de vrouw zwanger wordt?

Hairplus Medical Care schrijft geen Finasteride voor aan vrouwen totdat daadwerkelijk bewezen wordt dat het een werkend middel is en dat vrouwen het zonder restricties het kunnen gebruiken.

Meer informatie?

Plan een gratis consult in of neem contact op.