FUT-methode

De FUT haartransplantatie wordt wereldwijd het meest toegepast. Bij deze methode wordt een strip huid verwijderd aan de achterzijde van het hoofd. Na hechting van de wond wordt het litteken bedekt door het eigen haar, waardoor het litteken dus niet zichtbaar is. Wanneer de strip huid is verwijderd wordt deze door de hairtechnicians gesplitst in grafts. Een graft bevat gemiddeld 2 tot 2,5 haren. De kale of dun behaarde hoofdhuid wordt door microchirurgische instrumenten eerst van minimale incisies (slits) voorzien, waarna de geprepareerde grafts kunnen worden geplaatst.

Het verwijderen van de donorstrip en de transplantatie van de haren vindt plaats onder lokale verdoving waardoor de haartransplantatie vrijwel pijnloos verloopt. Indien noodzakelijk of gewenst wordt aan de cliënt een kalmeringsmiddel gegeven, zodat deze zich meer ontspannen voelt voorafgaand aan de haartransplantatie. Een FUT haartransplantatie duurt 5 tot 9 uur, afhankelijk van het aantal grafts wat getransplanteerd moet worden.

Met deze transplantatie methode kunnen maximaal zo’n 2.750 grafts (circa 6.875 haren) in een dagbehandeling getransplanteerd worden. Na 12 maanden zal het volledige resultaat van de haartransplantatie zichtbaar zijn. Van de getransplanteerde haren groeit minimaal 95% uit tot een gezonde haar. Deze haren zullen ook in de toekomst niet meer uitvallen en daarom wordt er ook een levenslange groeigarantie gegeven.

Meer informatie?

Plan een gratis consult in of neem contact op.