Haaruitval bij mannen

Vaak wordt haaruitval bij mannen gezien als normaal. Het is echter niet vanzelfsprekend dat mannen die dit overkomt het eenvoudig kunnen accepteren. Sterker nog, veel mannen vinden het heel erg om kaal te worden. Voor sommige mannen is het onduidelijk waarom ze kaal worden. Het kan namelijk zo zijn dat alle familieleden een prachtige kop met haar hebben, maar dat u net “pech” heeft op dit gebied. U kunt bij de pakken neer gaan zitten. U kunt er echter ook voor kiezen om er iets tegen te doen. Er zijn hiervoor verschillende opties, die we allen uitgebreid zullen belichten.

Hoe weet ik dat ik kaal wordt?

Vaak is aan het patroon van de haaruitval te zien dat iemand kaal wordt. Er zijn verschillende oorzaken van kaal worden. Het is mogelijk dat u kaal wordt door een (haar)ziekte of door de behandeling van de ziekte (medicijnen of een chemo behandeling). Bij de meeste mensen is er echter sprake van erfelijke haaruitval. Wanneer u binnen zeer korte tijd al het haar kwijtraakt, is er waarschijnlijk meer aan de hand dan erfelijke haaruitval. Het is dan verstandig z.s.m. contact op te nemen met uw huisarts of dermatoloog. In de meeste gevallen is er met haaruitval bij mannen sprake van erfelijke haaruitval. Men krijgt dan last van haaruitval bij de inhammen of op de kruin. Het haar wordt eerst dunner, voordat het helemaal verdwijnt.

Komt haaruitval bij mannen veel voor?

Veel mannen stellen zich de volgende vraag: Komt haaruitval bij mannen veel voor? Helaas komt deze vorm van haaruitval bij mannen erg veel voor. Hoe ouder men wordt, hoe groter de kans is dat u hier last van krijgt. De haaruitval lijkt wel steeds op jongere leeftijd zijn intrede te doen. Er zijn veel mensen van 20 tot 30 jaar die last hebben van haaruitval. In bepaalde gevallen kan dit zelfs al voor het 20e levensjaar zijn intrede doen. Uiteindelijk krijgt ongeveer 70 procent van de mannen te maken met haaruitval. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds betere oplossingen.

Wat kan ik doen tegen haaruitval bij mannen?

Haaruitval bij mannen oplossingen zijn er behoorlijk veel. Om te beginnen is het vaak verstandig de haaruitval een halt toe te roepen met behulp van haargroeimiddelen. Wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval, is een haartransplantatie vaak een goede oplossing. Lees u van tevoren goed in over dit onderwerp, zodat u weet waar u aan toe bent. Er zijn onder de klinieken namelijk grote verschillen in kwaliteit en prijs. Wij staan bekend om de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Samenvatting

Van elke 3 mannen hebben 2 mannen last van haaruitval voor het 35e levensjaar. Erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica in het Latijn) begint bij 25% van de mannen al voor het 21e levensjaar. Bij het bereiken van het 50e levensjaar heeft 85% van de mannen al min of meer last van haaruitval. Van alle mannen denkt 40% dat de erfelijke aanleg van moeders zijde komt. De wetenschap heeft echter aangetoond dat beide ouders aansprakelijk kunnen zijn voor het haarverlies bij hun zonen. Negen van de tien jongemannen vindt haaruitval hun grootste zorg. In 2008 zochten wereldwijd bijna een miljoen personen hulp (in wat voor vorm dan ook) bij hun haaruitval. Wanneer mannen beseffen dat zij last hebben van haaruitval zijn ze al de helft of meer van hun haren kwijt.

Een eenvoudige regel:

Twintig jaar, 20% last van haaruitval.

Dertig jaar, 30% last van haaruitval.

Veertig jaar, 40% last van haaruitval.

Vijftig jaar, 50% last van haaruitval. Etc.

Een troost: de eindfase bij erfelijke haaruitval, het zogenaamde kransje, overkomt maar 10 tot 15% van alle mannen.

Meer informatie?

Plan een gratis consult in of neem contact op.