Twee methoden voor haartransplantatie

Bij Hairplus medical care maken we gebruik van twee methodes voor haartransplantatie: Follicle Unit Extraction (FUE) en Follicle Unit Transplant (FUT). Het verschil komt voort uit de wijze waarop de haarwortels uit de haarkrans worden gewonnen: haarzakje voor haarzakje of als strip huid. Daarvoor gebruiken onze gekwalificeerde artsen hoogwaardige medische instrumenten. Al meer dan 35 jaar voeren we behandelingen uit, bij mannen én vrouwen. Heeft u krullend haar of kroeshaar? Ook dan kunt u bij ons terecht.

FUE-haartransplantatie (Follicle Unit Extraction)

Bij de FUE-haarimplantatie (Follicle Unit Extraction) worden de haren met een holle naald per stuk uitgenomen. Vervolgens worden de grafts, de haarzakjes, van de ene plek van het hoofd naar een andere plek getransplanteerd. De te transplanteren haren komen van de achterkant van het hoofd, de kruin, de haarlijn of de zijkanten. Omdat de getransplanteerde haren hun genetische eigenschappen behouden, vallen ze niet uit.

Met een boortje of holle naald met een doorsnede van 0,6 tot 0,8 millimeter haalt de chirurg de haren één voor één uit het donorgebied. De grafts bevatten één tot vier haren. Het grote voordeel van een FUE-haartransplantatie is dat er na genezing vrijwel geen zichtbare littekens te zien zijn. Andere voordelen zijn een kortere hersteltijd en een kleinere kans op complicaties. Afhankelijk van de persoon kunnen vaak 2000 haarimplantaten worden getransplanteerd. Bij een goed donorgebied kunnen tot wel 7000 haren voor haarimplantatie worden getransplanteerd. Natuurlijk letten we erop dat de haardichtheid in het donorgebied hoog genoeg blijft. Het duurt negen maanden voordat u het eindresultaat ziet.

De FUT-haartransplantatie (Follicle Unit Transplant)

De FUT-methode (Follicle Unit Transplant) wordt ook wel strip-haartransplantatie genoemd. Tegenwoordig wordt deze manier van transplanteren minder toegepast. In sommige gevallen kan het echter een alternatief zijn. Bij een FUT-transplantatie wordt een strip huid met haar van het achterhoofd verwijderd. De haren die groeien, zijn niet gevoelig voor erfelijke haaruitval. Er groeien gemiddeld 150 tot 200 haren op een vierkante centimeter. Voor duizend grafts is dus vijf tot zeven vierkante centimeter nodig.

Met behulp van speciale mesjes deelt de hairtechnician de strook op in grafts met één tot drie haarwortels. Vervolgens worden er inkepingen voor de grafts gemaakt. Na anderhalve week worden de hechtingen verwijderd. Vanaf drie tot vier maanden na de FUT-haartransplantatie ziet u dat uw haar weer begint te groeien. Het uiteindelijke resultaat is na negen tot twaalf maanden bereikt.

Bij deze haarimplantatiemethode ontstaat er een litteken. Vaak is dit bij een kort kapsel of gemillimeterd haar te zien. Ook ligt het slagingspercentage van de ingreep lager. Dit wordt veroorzaakt door een mindere doorbloeding van de huid.

Meer informatie?

Plan een gratis consult in of neem contact op.