Haarimplantatie

Jaarlijks ondergaan duizenden mensen een haarimplantatie of haartransplantatie. Ontwikkelingen op het gebied van haarimplantatie staan niet stil en zijn inmiddels zo verfijnd, dat de nieuwe haardos niet van “echt” te onderscheiden is.

Hairplus medical care is een kliniek die zich volledig gespecialiseerd heeft in de haarimplantatie behandeling. Haarimplantaties bij onze kliniek groeien een leven lang door op de plek waar de haren getransplanteerd zijn. We maken gebruik van twee methodes voor haartransplantatie. Het verschil komt voort uit de wijze waarop de haarwortels uit de haarkrans gewonnen worden.

Bij de FUE haarimplantatie (FUE-Follicle Unit Extraction) worden de haren met een holle naald per stuk uitgenomen. De haarimplantatie techniek wordt gebruikt om grafts van de ene plek van het hoofd naar een andere plek van het hoofd te transplanteren. Omdat haren van de achterkant van het hoofd niet uitvallen worden deze haren gebruikt en getransplanteerd naar andere delen van het hoofd. Andere delen van het hoofd kunnen de kruin, de haarlijn of de zijkanten van het hoofd zijn. Omdat de getransplanteerde haren hun genetische eigenschappen behouden, vallen ze niet uit.

FUE haarimplantatieEen boortje of holle naald met een doorsnede van 0,6 tot 0,8 millimeter haalt de haren één voor één uit het donorgebied. De grafts bevatten minimaal één tot maximaal vier haren. Bij Hairplus medical care maken we gebruik van hoogwaardige medische instrumenten en hebben we ons gespecialiseerd in haarimplantatie. We voeren hoogwaardige haarimplantatie behandelingen al meer dan 30 jaar uit. Ook in geval van krullend haar of kroeshaar bent u voor een haarimplantatie bij ons aan het goede adres.

Het grote voordeel van een FUE haar implantatie is dat er na genezing vrijwel geen zichtbare littekens te zien zijn. Andere voordelen zijn dat de hersteltijd korter is en de kans op complicaties kleiner.

Wel moet je oppassen dat het donorgebied niet een te lage haardichtheid krijgt. Afhankelijk van de persoon kunnen vaak 2000 haarimplantaten getransplanteerd worden. Bij een goed donorgebied kunnen tot wel 7000 haren voor haarimplantatie worden getransplanteerd.

De FUT haarimplantatie (FUT – Follicle Unit Transplant) methode wordt ook wel strip haartransplantatie genoemd. Hoewel deze manier van haar implanteren tegenwoordig minder toegepast wordt, kan het in sommige gevallen uitkomst bieden. Een strook met haar wordt van het achterhoofd verwijderd. De haren die groeien, zijn niet gevoelig voor erfelijke haaruitval. Er groeien gemiddeld 150 tot 200 haren op een vierkante centimeter. Voor duizend grafts is dus vijf tot zeven vierkante centimeter nodig. Bij deze haarimplantatie methode ontstaat er een litteken. Vaak is dit bij een kort kapsel of gemillimeterd haar te zien.

FUT haarimplantatie

Met behulp van speciale mesjes wordt de strook opgedeeld in grafts met één tot drie haarwortels. Vervolgens worden er inkepingen gemaakt waar de grafts worden geplaatst. Na anderhalve week worden de hechtingen verwijderd. Hergroei is te zien vanaf drie tot vier maanden na de FUT haarimplantatie behandeling. Na negen tot twaalf maanden zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.

Een nadeel van de FUT haarimplantatie is dat het slagingspercentage voor hergroei lager ligt en een litteken bij deze manier van haar implanteren onvermijdelijk is. Het slagingspercentage ligt vaak minder hoog door een slechtere doorbloeding.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda.

Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult