De opkomst van haartransplantaties

In de jaren 70 waren haartransplantaties een nieuw fenomeen in de Verenigde Staten. Daarna volgde Engeland. Een artikel in een Engels tijdschrift over haartransplantaties inspireerde Hans Diks om dit nieuwe fenomeen nader te onderzoeken. Hij vertrok naar Engeland en bezocht daar verschillende haarklinieken.

Samenwerking met The Hunting Clinic

Het bezoek aan Engeland leidde tot een samenwerking met een kliniek in Maidenhead: The Hunting Clinic. Een ervaren kliniek die ook op ethisch gebied goed bekend stond. Hans Diks volgde een opleidingstraject bij de Engelse arts dr. Peter Riley. Daarna werd in Nederland het Instituut Maidenhead opgericht. Dit instituut verzorgde haartransplantaties die in Engeland werden uitgevoerd. Hans Diks werkte vanaf dat moment als tussenpersoon voor de Engelse kliniek.

Een eigen kliniek

De animo voor haartransplantaties in Engeland was aanzienlijk. Hans Diks onderzocht daarom de mogelijkheden om een kliniek in Nederland op te richten. Eind 1979 vond hij een geschikt pand in Rotterdam-West. Het was een voormalige pastorie met 24 kamers. Vanaf 1980 werd er in dit pand, onder de naam Hairplus, gestart met het uitvoeren van haartransplantaties in samenwerking met dr. Peter Riley.

Aandacht van de media

Als eerste privé kliniek voor haartransplantaties in Nederland, trok Hairplus de aandacht van de media. Er verschenen diverse krantenartikelen en er volgden optredens in de praatprogramma’s van Ria Bremmer, Hans van Willigenburg en Viola Holt.

In 1994 werd het boek ‘Hoofdzakelijk haar’ gepubliceerd en ook hier werd door de media veel aandacht aan gegeven. Dit leidde tot een toenemende belangstelling voor haartransplantaties.

Een nieuw pand

In 2004 werd er besloten de kliniek in een nieuw pand onder te brengen. In 2004 verhuisde de kliniek naar de Pesetastraat 76 in Barendrecht. Het nieuwe pand beschikt over alle faciliteiten die een moderne haartransplantatiekliniek zich kan wensen.
Hairplus medical care receptie nieuwe pand

Een nieuwe naam

In november 2009 is Hairplus ondergebracht in een nieuwe entiteit en volledig verzelfstandigd. Op dat moment is er gekozen om de naam van de kliniek te veranderen in Hairplus medical care. Hiermee wordt er beter uitdrukking gegeven aan waar we als kliniek voor staan: de beste medische zorg en aandacht voor onze cliënten en het realiseren van optimale klanttevredenheid.

Voortdurende innovaties

Zo lang als wij bestaan, streven we ernaar koploper te zijn op het gebied van haartransplantaties en haaruitval preventie. Dit betekent dat we voortdurend investeren in nieuwe technologieën, technieken en methoden om de kwaliteit van onze behandelingen steeds verder te optimaliseren. Daarnaast zijn we erop gericht om met onze bedrijfsvoering steeds beter in te spelen op de behoeften van onze cliënten. Het eindresultaat moet perfect zijn en de weg ernaar toe moet zo aangenaam mogelijk verlopen.

Waar we nu staan

Op dit moment kunt u bij ons terecht voor alle soorten haartransplantaties, dus voor hoofdhaar, maar ook voor wimpers, wenkbrauwen en snor- en baardtransplantaties. We hebben een groot medisch team van ervaren artsen en hairtechnicians die alle vormen van haartransplantaties uitstekend beheersen (hoofdhaar en bodyhair).

Preventie

We besteden veel aandacht aan haaruitval preventie. We geven voorlichting en adviezen over medicatie om verdere haaruitval te voorkomen.

Betrokken

Als haartransplantatiekliniek kenmerken we ons door een grote mate van betrokkenheid bij onze cliënten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de aandacht die wij aan goede voorlichting besteden en de uitstekende begeleiding en service die wij gedurende het gehele traject aanbieden. Onze expertise, ervaring en betrokkenheid staan samen garant voor comfortabele haartransplantaties met een optimaal resultaat.

Gratis consult

Overweegt u een haartransplantatie of wilt u starten met haaruitvalpreventie? Dan kunt u zich uitgebreid laten voorlichten tijdens een gratis consultgesprek. U krijgt professioneel advies of een haartransplantatie een goede oplossing voor u is, en u krijgt een goed beeld van wat u van een haartransplantatie kunt verwachten. Hierdoor zult u beter in staat zijn om tot een weloverwogen beslissing te komen. Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact op!

Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult