AFROHAAR EN HAARTRANSPLANTATIE


Zoals bij iedere andere haartransplantatie is voor haartransplantatie bij afrohaar een arts nodig met ervaring en in dit specifieke geval ook ervaring in haartransplantaties met afro haar.

Het verschil

Afroharen krullen sterk. Niet alleen op de huid maar ook in de huid, dus hebben we hier te maken met krullende grafts. Dat maakt het oogsten van de grafts extra moeilijk. Je kunt het vergelijken met een steile draad door het oog van een naald doen of een krullende draad.

Littekens en Kiloïd

Nog een probleem is het feit dat een donkere huid meer kans geeft op littekenvorming of kiloïd. De behandelaar zal van te voren dienen te bepalen of men daar gevoelig voor is. Doorgaans is een controle van eerdere verwondingen daarvoor afdoende.

Voordelen afrohaar

Afrohaar heeft naast de hier boven genoemde nadelen ook voordelen. Doordat het haar sterk krult dekt het ook beter. Een afrohaar bedekt meer hoofdhuid dan steil haar omdat het niet alleen omhoog groeit maar ook in de breedte.

Haartransplantatie bij vrouwen met afro haar.

Bij vrouwen spelen nog meer problemen mee als het gaat om een haartransplantatie. Dat komt mede omdat het haaruitvalpatroon bij vrouwen anders is dan bij mannen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.