Veel mensen zijn op zoek naar de beste haartransplantatie methode? Voor sommige mensen is het erg lastig om onderscheid te maken tussen de verschillende haartransplantatie methodes. De verschillende methodes om een haartransplantatie uit te voeren, hebben namelijk een groot aantal overeenkomsten. De methodes hebben echter ook een groot aantal verschillen. Mensen ondergaan een haartransplantatie om verschillende redenen.

beste-haartransplantatie-methodeMeestal gebeurt het om mooier te worden, om kale of kalende plekken op te vullen met het eigen haar. In sommige gevallen is er een medische reden. Er kunnen namelijk ook kale plekken ontstaan zijn door een ongeval. In het laatste geval wordt de haartransplantatie soms vergoed. Hierover kunt u het beste informeren bij uw zorgverzekeraar. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen de FUE methode en de FUT methode. De FUE methode wordt steeds populairder. De FUT methode wordt steeds minder populair in Nederland.

FUE methode

Wanneer de verschillende haartransplantatie methodes worden vergeleken, is de FUE methode het populairste. Hier zijn verschillende redenen voor. De voornaamste redenen zijn de korte hersteltijd en dat er geen litteken ontstaat. De FUE methode is een haartransplantatie methode die zeer tijdrovend is. Dit geldt in principe voor alle haartransplantatie methodes. U kunt er vanuit gaan dat u ’s ochtends vroeg begint en dat u pas laat in de middag of aan het begin van de avond klaar bent. Hoe lang de behandeling exact duurt, is afhankelijk van een aantal factoren. Het is onder andere afhankelijk van de grootte van de behandeling. Het transplanteren van 2.500 grafts kost uiteraard meer tijd dan het transplanteren van 1.000 grafts. Houd er echter rekening mee dat er ook andere factoren meespelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de grafts makkelijk of moeilijk te transplanteren zijn. Dit kan worden beïnvloed door uw hoofdhuid. Bij sommige mensen zijn de grafts makkelijker uit te halen dan bij andere personen. De FUE methode kosten lopen uiteen van zo’n 1.500 euro voor een hele kleine behandeling tot soms wel 10.000 euro voor een grote behandeling. De FUE methode prijzen kunnen verder oplopen, naarmate men meer behandelingen nodig heeft.

FUT methode

Naast de FUE methode, wordt de FUT methode nog steeds regelmatig toegepast. Zo’n 10 jaar geleden was dit nog de meest toegepaste behandeling. Wanneer de verschillende haartransplantatie methodes met elkaar worden vergelijken, is het percentage FUT methodes nu sterk terug gelopen. Mogelijk dat dit in Nederland nog slechts zo’n 15% bedraagt. Dit geldt ook voor landen als Turkije en België.

Beste haartransplantatie methode

Wat is nu de beste haartransplantatie methode? Wanneer we de verschillende haartransplantatie methodes vergelijken, zijn we er van overtuigd dat de FUE methode de meeste voordelen kent. Omdat de prijzen van beide behandelingen tegenwoordig vrijwel gelijk zijn, zijn er weinig redenen om voor de FUT methode te kiezen. Laat u altijd goed voorlichten over de voor- en nadelen van deze methodes van haartransplantatie.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult