Wellicht heeft u het al eens eerder gezien, haarverdikkingsproducten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen strooipotjes en sprays. Wellicht is het bekendste merk Toppik. Dit betreft een soort poeder, welke in het haar kan worden gestrooid. Wanneer mensen het resultaat hiervan zijn, geloven ze vaak in eerste instantie hun ogen niet. Al zijn mensen behoorlijk kalend, met dit haarverdikkingsproduct ziet het haar er vaak binnen een minuut weer mooi uit.

Voordelen van haarverdikkingsproducten

Wanneer u haarverdikkingsproducten gebruikt, zien buitenstaanders vaak niet of nauwelijks dat u kaal begint te worden. Het haar lijkt er direct dikker door. Hierdoor bent u waarschijnlijk veel zekerder over uw haarsituatie. Er zijn veel mensen die erg onzeker worden door de haaruitval. Omdat het door het gebruik van het haarverdikkingsproduct niet of nauwelijks opvalt, kan men hier zelfverzekerder door worden. De kosten zijn daarnaast vaak niet erg hoog, wanneer dit wordt vergeleken met bijvoorbeeld een haarwerk of haartransplantatie.

Nadelen van haarverdikkingsproducten

Er zijn echter ook verschillende nadelen verbonden aan het gebruik van haarverdikkingsproducten. Wat altijd in uw achterhoofd moet worden gehouden, is dat het slechts tijdelijk helpt. Het haarverdikkingsproduct kan eenvoudig worden uitgespoeld. Het gebruik van dergelijke producten kan daarnaast een verslavende werking hebben. Sommige mensen durven niet meer naar buiten, zonder dit product te gebruiken. Een ander nadeel is dat het niet werkt, wanneer iemand al volledig kaal is.

Combineren met een haartransplantatie

Er zijn veel mensen die een haartransplantatie combineren met haarverdikkingsproducten. Dankzij alleen een haartransplantatie kan vaak een behoorlijke haar dichtheid worden gerealiseerd. Bekende Nederlanders staan vaak letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Hierdoor lijkt het haar soms dunner dan het daadwerkelijk is. Bij fel licht vinden mensen het daarom soms prettig om dergelijke producten te gebruiken. Het kan ook fijn zijn om ze te gebruiken als overbruggingsperiode naar het nieuwe haar.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult