KAN DIABETES (SUIKERZIEKTE) HAARUITVAL VEROORZAKEN?

Diabetes mellitus (in de volksmond suikerziekte genoemd) is een ziekte die de suikerregulatie in het lichaam verstoord. Bekend is dat deze ziekte blindheid, nierproblemen en hart- en vaatziektes kan veroorzaken.

Nu vragen onderzoekers zich af of het ook haarverlies kan veroorzaken.

diabetes

Volgens endocrinologen en experts op het gebied van haarverlies, kan diabetes er voor zorgen dat uw haar dunner wordt. Dit wordt veroorzaakt door een aantal zaken, te weten:

1.Diabetes veroorzaakt schade aan bloedvaten. Chronische diabetes kan na verloop van tijd de bloedtoevoer naar uw hoofdhuid verkleinen. Wanneer er niet voldoende zuurstof en voedingsstoffen die in het bloed aanwezig zijn, naar de haarfollikels worden doorgelaten voor een langere periode, kunnen deze miniaturiseren en afsterven.

2. Sommige experts denken dat diabetes hormonale onevenwichtigheden geven in het lichaam. Wanneer deze onevenwichtigheden effect hebben op het testosteron of dihydrotestosteron, kan dit kaalheid opleveren.

3. Veel diabetes patiënten geven aan dat zij periodes hebben dat het haar uitvalt nadat zij met nieuwe medicijnen zijn begonnen. Hoewel dit wetenschappelijk niet is bewezen geloven veel patiënten dat kaal worden een bijwerking is van sommige diabetes medicijnen.

4. Chronische diabetes kan het lichaam in oxidatieve stress plaatsen. Deze stress vergroot de vrije radicalen in het lichaam wat weefsel beschadiging kan opleveren, veel van deze vrije radicalen kunnen de haarfollikels beschadigen.

Wat ook belangrijk is, is dat diabetes er voor zorgt dat wondjes langzamer en soms niet geheel genezen. De wondjes na een haartransplantatie bij cliënten met diabetes hebben daarom ook langer de tijd nodig om te helen.

Diabetes is een serieus gezondheidsprobleem waarbij men alert moet zijn op problemen van de bloedvaten, de nieren, het hart en de ogen. Sommigen houden misschien hun hoofdhuid ook scherp in de gaten. Natuurlijk is de eventuele schade aan de vitale organen het meest verontrustend maar sommige diabeten kunnen geïnteresseerd zijn in het verband met hun lichamelijke conditie en hun haaruitval.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.