Dient je haar ook voor bescherming?

haar dient ook voor bescherming

Veel mensen denken dat een haartransplantatie alleen dient om er “mooier” uit te zien. Voor een gedeelte van de mensen die kiest om een dergelijke behandeling te laten uitvoeren, is dat natuurlijk ook zo. Er zijn echter ook andere functies van het haar. In dit artikel worden verschillende redenen besproken, wat de voordelen zijn van een volle bos met haar.

Haartransplantatie om er mooier uit te zien

Over het algemeen is vrijwel iedereen het ermee eens, dat een goede en volle bos met haar er mooier uitziet dan dun haar. Dit is een belangrijke reden voor veel mensen die dun haar hebben, het haar te millimeteren of het er helemaal af te scheren. Wanneer een gedeelte van het hoofd kaal is, kan een haartransplantatie een uitkomst zijn. Met de getransplanteerde haren kan het kale gebied op het hoofd weer worden opgevuld.

Haar als bescherming tegen stoten

Het gebeurt iedereen wel eens, het stoten van zijn of haar hoofd. Je loopt ergens langs of let niet op en ‘klap’, het hoofd is gestoten. Afhankelijk van hoe hard het hoofd wordt gestoten en waar tegenaan, kan de pijn behoorlijk heftig zijn. Wanneer iemand een volle bos met haar heeft, kan dit de klap een beetje opvangen. Het haar fungeert dan eigenlijk als een soort kussen. Er ontstaat ook minder snel een wond, wanneer er iets scherps tegen het hoofd aan is gekomen.

Haar als bescherming tegen de zon

Vooral naarmate  men ouder wordt, komt huidkanker steeds vaker voor. Veel mensen beseffen het zich niet zo, maar het gedeelte bovenop het hoofd wordt het meeste blootgesteld aan de zon. Wanneer iemand de 50 is gepasseerd, veel in de zon is geweest en al jarenlang kalend is, is het goed mogelijk dat er pigmentvlekken ontstaan bovenop het hoofd. Het is daarom belangrijk om de kalende hoofdhuid extra goed in te smeren en te beschermen tegen de zon. Deze kan namelijk erg verraderlijk zijn, wanneer iemand kaal is of begint te worden.

Wat is uw reden om voor haartransplantatie te kiezen?

Er zijn dus verschillende redenen om te kiezen voor een haartransplantatie. Wat is uw reden? Wellicht is er sprake van een combinatie van bovenstaande redenen. Wat uw reden ook is, Hairplus medical care biedt u graag een haartransplantatie behandeling aan. Dankzij onze ervaren artsen en medisch team kunt u rekenen op een optimaal haartransplantatie resultaat. Het is nu mogelijk om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.