Als directeur van de Haarstichting word ik dagelijks geconfronteerd met haaruitval. Er komen iedere dag tientallen vragen binnen van mensen die hier last van hebben en informeren naar eventuele oplossingen. De reden dat ik de Haarstichting ooit heb opgericht, is ook voortgekomen uit mijn problemen met de haaruitval die op erg jonge leeftijd zijn intrede deed.

Zo’n 10 jaar geleden begonnen de eerste tekenen van kaalheid duidelijk te worden. Een teruggetrokken haarlijn en diepe inhammen begonnen zich al voor mijn 20e te vormen. Maandenlang bracht ik uren per dag achter de computer door. Inmiddels heb ik 4 haartransplantaties achter de rug, in zowel het binnen- als buitenland. Jarenlang heb ik me verdiept in haaruitval en oplossingen als de haartransplantatie behandeling. Om deze reden word ik tegenwoordig vaak gevraagd op tv, om toelichting of commentaar te geven bij tv-items die met haar te maken hebben.

1000 grafts bij Hairplus medical care

Tijdens mijn eerdere haartransplantaties is vooral de voorkant aangepakt. Ik heb weer een mooie haarlijn en mijn inhammen zijn opgevuld. Ondanks het gebruik van verschillende haargroeimiddelen is ook de kruin dunner geworden. Het werd tijd om hier iets aan te doen. Ik heb bij verschillende klinieken informatie ingewonnen tijdens de consulten. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen voor Hairplus medical care, te Barendrecht. De belangrijkste redenen voor deze keuze zijn:

– Verschillende BN’ers die ik ken zijn hier succesvol behandeld.

– De bewuste arts heeft zeer veel haartransplantatie behandelingen uitgevoerd.

– Een groot aantal mooie voor en na foto’s, ook van haartransplantaties op de kruin.

De dag zelf

’s Ochtends vroeg kwam ik om 8.00 uur, samen met een camerateam (met mensen werkzaam bij Shownieuws), aan in Barendrecht. We werden warm ontvangen. Rond 9.00 uur werd door de arts uitgelegd hoe de dag eruit ging zien. Omdat het al mijn vierde haartransplantatie betreft en ik veel af weet van haartransplantaties, werd alles nog even kort toegelicht. Ik wist wat ik kon verwachten en was daarom ook helemaal niet zenuwachtig.

De dag zelf is zeer soepel en prettig verlopen. Ik heb helemaal geen pijn gehad, zelfs de verdoving voelde ik nauwelijks. Voor ik het wist, stond ik al weer buiten! Alleen dan wel met mijn kale plek opgevuld met maar liefst 1.000 grafts. De arts en het medisch team kwamen zeer professioneel over en waren erg vriendelijk gedurende de hele dag. Ik ben zelfs eventjes weggedommeld, ik kwam erg tot rust.

Nu afwachten tot het haar weer gaat uitvallen en vervolgens weer gaat groeien, ik kan niet wachten! De documentaire die gemaakt is over deze haartransplantatie behandeling, zal ook te zien zijn op de site van de Nederlandse Haarstichting. Op deze manier kan worden gezien hoe deze behandeling precies in zijn werk gaat.

Meer informatie over haartransplantaties?

Plan een gratis consult in of neem contact op.