EXTRA HAARUITVAL NA EEN HAARTRANSPLANTATIE

Het mooie van “haar” is dat het constant groeit, een rustpauze neemt, uitvalt en weer gaat groeien. Althans als alles normaal is.

Gelukkig heeft iedere haar een ander tijdschema want anders waren wij mensen regelmatig tijdelijk helemaal kaal. Bij dieren komt dat wel voor. Dan zijn ze in de rui. Bij mensen gelukkig niet dus. Wanneer het haar, het lichaam of de hoofdhuid onderhevig is aan stress kan haar echter in de rustfase schieten. Door de shock van het verplaatsen van haar bij een haartransplantatie is dit zeer wel mogelijk. Wanneer die rustfase voorbij is vallen die haren alsnog uit. De gevolgen hiervan noemen we Telogeen haaruitval. Er zijn dan dus meer haren in de rust/uitvalfase dan normaal.

Stress bij een haartransplantatie

De natuur heeft nooit voorzien dat er een tijd zou komen dat we haren uit het achterhoofd gingen halen, op het bovenhoofd gaatjes maken en in die gaatjes weer haren gingen stoppen. Logisch dus dat de haarfollikels in de stress schieten.

Is die haaruitval tijdelijk?

Haaruitval door stress in verband met een haartransplantatie is een tijdelijk probleem. De haarfollikels nemen op een gegeven moment weer hun oude tijdschema op. Meestal merkt alleen de cliënt er iets van maar zijn omgeving niet.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult