Het is u vast niet ontgaan dat er verschillende haartransplantatie methodes zijn. De populairste haartransplantatie methode is momenteel de FUE haartransplantatie methode. Afgekort wordt dit ook wel de FUE methode genoemd. Deze methode om het haar te transplanteren bestaat nog relatief kort. De FUE haartransplantatie wordt namelijk pas zo’n 10 jaar toegepast.

fue-methodeAfgelopen vijf jaar is het aantal FUE haartransplantaties echter enorm toegenomen. De toename van deze methode heeft verschillende redenen.

Welke haartransplantatie methodes zijn er?

Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen twee haartransplantatie methodes. Voordat u beslist voor welke methode u wilt gaan, is het verstandig om de voor- en nadelen van deze methodes tegen elkaar af te wegen. Laat u daarom altijd goed voorlichten. U kunt onder andere onafhankelijke voorlichting krijgen bij de Nederlandse Haarstichting. Daarnaast kunt u op de website van veel haarklinieken informatie vinden over de FUE haartransplantatie en de FUT haartransplantatie methode. Daarnaast wordt vaak aangeraden om een beroep te doen op de haartransplantatie ervaringen van anderen. Op deze manier kunt u een goed en reëel beeld krijgen van de methodes en van wat u van de behandeling kunt verwachten.

FUE methode

De FUE methode wordt steeds vaker toegepast. Een haarkliniek kan deze haartransplantatie alleen goed toepassen, wanneer deze voldoende ervaring heeft met de behandeling. Informeer daarom altijd bij de kliniek hoeveel haartransplantatie behandelingen de kliniek en de arts reeds heeft uitgevoerd. Bij deze haartransplantatie techniek geldt namelijk “oefening baart kunst”. Wanneer de arts en het medisch team veel ervaring hebben met de FUE haartransplantatie methode, kunt u vaak rekenen op een mooi resultaat. Veel klinieken hebben zowel online als op locatie een groot bestand beschikbaar met voor en na foto’s van mensen die een behandeling bij de kliniek hebben ondergaan. Een belangrijk voordeel van de FUE methode is dat er hierbij geen zichtbare littekens ontstaan. Bovendien is de periode van herstel erg kort. Na een week kunt u in principe alles weer doen. Let op dat sporten en zware lichamelijke activiteiten vaak minimaal 4 weken worden afgeraden. Na 2 weken ziet u meestal niets meer van de behandeling die u heeft laten uitvoeren om uw haar weer terug te krijgen op de plekken waar u dat graag wilt! Maak bij Hairplus medical care een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.