Er zijn verschillende manieren om een haartransplantatie te beschrijven. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het woord  haarimplantatie of haar inplanten. Maar wat betekent dit haar inplanten precies? Is het net zo simpel als het klinkt? Nee, dat is het niet. Al lijkt een haartransplantatie mogelijk op het eerste oog een vrij simpele behandeling, dat is  het zeker niet.

Wanneer is er sprake van een haarkliniek die goed haar kan inplanten?

Haar inplanten of haar transplanteren is niet het meest lastige van de cosmetische behandeling. Er zijn een aantal factoren die bepalen of een haartransplantatie goed, gemiddeld of slecht is uitgevoerd. We zullen deze factoren uitvoerig beschrijven, zodat u een beter idee krijgt waarom haartransplantatie kliniek Hairplus medical care op het gebied van kwaliteit beter is dan de concullega’s in Nederland en het buitenland.

Ervaring met haar inplanten

Wist u dat een medisch team vaak na 5 jaar nog steeds veel leert? De medisch specialisten aangesloten bij Hairplus medical care hebben jarenlang ervaring. Deze ervaring is nodig, omdat er grote verschillen zijn bij onze cliënten. Er zijn een aantal verschillen met het inplanteren van haar, die het een uitdaging maakt om uiteindelijk tot een optimaal resultaat te komen. Sommige dingen kan een onervaren persoon al zien. Het is bijvoorbeeld vrij eenvoudig om te zien welke structuur het haar van iemand heeft en hoe dik  of dun het haar is.
Bedenkt u zich echter dat de haarwortel in zijn geheel moet worden uitgenomen. Het is dus ook belangrijk dat de arts of iemand van het medisch team weet hoe de haren er onder de hoofdhuid uit zijn. Hiervoor heeft de specialist ervaring nodig. Bovendien is de huid van de ene persoon stugger dan de andere persoon en bestaan er grote verschillen in de grootte en diepte van de haarwortel. Wanneer de specialist te weinig ervaring heeft, ontstaan er transsecties. Dit wordt ook wel misboring genoemd. Een haar wordt dan niet goed of niet in zijn geheel uitgenomen. Hierdoor zal de getransplanteerde haar niet groeien, waardoor de haardichtheid van het gebied waar naartoe getransplanteerd wordt, tegen kan vallen.

Veel klinieken kunnen om deze reden geen mensen behandelen met kroeshaar. Hier heeft het medisch team en de arts veel ervaring voor nodig, omdat kroeshaar ook gekruld in de hoofdhuid zit. Hairplus medical care is hierin onder andere gespecialiseerd. Er zijn slechts weinig klinieken die dit kunnen.

Hoeveelheid grafts per behandeling

Naarmate men meer ervaring heeft, kunnen we ook grotere dagbehandelingen worden gedaan. Veel haarklinieken kunnen met de FUE haartransplantatie methode haar inplanten tot een maximaal aantal van 1.500. Hairplus medical care kan behandelingen uitvoeren tot maximaal 3.000 grafts in een dagbehandeling. Ons team is optimaal op elkaar ingespeeld en dankzij de ervaring kan de behandeling sneller en beter worden uitgevoerd.

De haarlijn en de kruin inplanteren

Wat ook erg belangrijk is voor een natuurlijk en mooi resultaat, is de haarlijn. Haar inplanten moet aan de haarlijn nóg secuurder. Hier worden normaliter grafts geplaatst met 1 haar, omdat dit een natuurlijker effect heeft. Er moet goed worden gelet op de haarrichting, de vorm van het hoofd van de cliënt en de wensen van de cliënt.

De kruin is vaak ook een uitdaging om goed dekkend te krijgen. Het is hierbij erg belangrijk hoe de haren worden getransplanteerd, om een mooie dekking te krijgen. Onze haartransplantatie artsen hebben zich mede gespecialiseerd in het behandelen van de kruin.

Dankzij de ervaring van onze artsen en het medisch team zijn we in staat om tot een optimaal resultaat komen.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult