HAAR WASSEN NA HAARTRANSPLANTATIE.

Voor de goede orde zetten wij hieronder nog een aantal belangrijke richtlijnen op een rijtje, maar VOLG ALTIJD DE INSTRUCTIES OP DIE U VAN UW BEHANDELEND ARTS HEEFT GEKREGEN.

haar-wassen-na-haartransplantatieAndere tips zijn:

  • Gebruik de douchekop niet op uw hoofd de eerste 4 dagen na de behandeling. Wat u wel kunt doen is warm water met wat shampoo in een kopje doen en dit mixen. Dit kunt u daarna een aantal keer over de grafts laten lopen. Tegelijkertijd kunt u zachtjes maar grondig het gebied rond het donor litteken schoonmaken.
  • Op dag 5 na de behandeling kunt u gewoon water over uw hoofd laten lopen en heel zachtjes met uw vingertoppen ronddraaiende bewegingen maken. ABSOLUUT NIET MASSEREN.
  • Rond dag 7 na de behandeling kunt u de korstjes zachtjes masseren met uw vingertoppen. GEBRUIK NIET UW NAGELS EN KRAB DE KORSTJES ER NIET AF.

Het is van belang dat het donorgebied schoon is en dat al het bloed wordt verwijderd. Ook het gebied waar de grafts geplaatst zijn moet schoon gehouden worden en vrij van korstjes zijn. Op deze manier kunnen de grafts maximaal overleven en wordt de kans op een infectie verkleind.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus Medical Care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.