Algemeen

Van nature hebben we gemiddeld ongeveer 100 follikels per cm2. Experts geloven dat het transplanteren van 50-60 follikels per cm2 een bevredigend resultaat kan geven en dat eventueel in twee behandelingen.

haardichtheid-haartransplantatieMeer follikels per cm2 geeft meer risico. Denk er ook aan dat op een kale plek de eerste behandeling een groot verschil maakt. Van 0 naar 100%. Een tweede zelfde behandeling voegt dus maar 50% toe.

De haardichtheid bij een haartransplantatie

Dit varieert van persoon tot persoon en is van veel factoren afhankelijk zoals:

  • De haardichtheid en structuur van het haar in het donorgebied
  • De toegepaste techniek
  • De kunde van de behandelend arts
  • Het verschil in kleur tussen hoofdhuid en haar

Haardichtheid en structuur van het haar

Het zal u duidelijk zijn dat dik en krullend haar een betere dekking geeft dan dun en stijl haar. Als van beiden evenveel haren worden overgeplant dan zal het resultaat van dik en krullend haar een duidelijk betere haardichtheid laten zien dan dun en stijl haar. Daarom worden de resultaten met afrohaar over het algemeen als beter ervaren dan de resultaten met ons Hollandse haar.

De toegepaste techniek.

We bedoelen hiermee niet of de haartransplantatie nu met de FUE methode of de FUT methode wordt gedaan maar de techniek van het strategisch plaatsen van de follikels. Je kunt het vergelijken met een bosrand die je op een afstand bekijkt. De eerste rijen bomen kan je individueel zien maar daarachter wordt het één donker vlak. Dat komt omdat de bomen niet als soldaatjes op een rij staan maar door elkaar.

De kunde van de behandelend arts

Teveel follikels bij elkaar kunnen het resultaat beïnvloeden. Het genezingsproces duurt dan te lang waardoor de haarfollikels niet aanslaan. De behandelend arts moet dus weten wat er maximaal mogelijk is zonder risico’s te nemen.

Het verschil in kleur tussen hoofdhuid en haar

Bij een donkere huid met licht haar of andersom is het contrast groter en lijkt het haar daardoor dunner.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.