Wie droomt er niet van een mooie, gezonde en volle haardos? In de Westerse maatschappij wordt dit vaak gezien als teken van gezondheid en vitaliteit. Daarnaast wordt iemand met een gezonde haardos vaak als succesvoller en aantrekkelijker gezien. Wellicht vraagt u zich daarom af hoe u uw haargroei of baardgroei kunt stimuleren? Online is veel informatie te vinden over haargroei stimuleren, haaruitval voorkomen en haar implanteren.

Haaruitval voorkomen?

Bent u geïnteresseerd in het voorkomen van haaruitval? Haaruitval is een probleem waar al honderden jaren mensen mee te kampen hebben. In de afgelopen decennia zijn verschillende haargroeimiddelen ontdekt en ontwikkeld. Deze haargroeimiddelen kunnen in bepaalde gevallen haaruitval voorkomen of stabiliseren. Houd er echter rekening mee dat dit per persoon kan verschillen. Bij sommige personen werken bepaalde haargroeimiddelen erg goed. Een zelfde haargroeimiddel kan echter ook soms helemaal niet werken bij iemand. Om deze reden wordt vaak aangeraden om in eerste instantie 6 maanden een haargroeimiddel te proberen. Gedurende deze periode moet goed in de gaten gehouden worden of het haargroeimiddel het gewenste effect heeft. Wanneer na deze 6 maanden blijkt dat er geen werking is bij de desbetreffende persoon, kan het beste worden gestopt met het gebruik van het haargroeimiddel. Haargroeimiddelen zijn namelijk over het algemeen niet gezond en kennen verschillende bijwerkingen. Haargroei stimuleren is echter soms dus wel mogelijk met haargroeimiddelen.

Wanneer u wilt laten onderzoeken, waardoor uw haaruitval veroorzaakt wordt, kunt u dit het beste laten doen door uw huisarts of dermatoloog. Let op dat iedere dermatoloog vaak zijn of haar eigen specialisatie kent. Wilt u meer weten over de reden van uw haaruitval, dan is het verstandig om contact op te nemen met een dermatoloog met ‘haar’ als specialisatie.

Is het mogelijk om op natuurlijke wijze haargroei te stimuleren?

Voor de haargroei is een gezonde leefwijze erg belangrijk. Roken, alcohol en drugs zijn slecht voor het lichaam en daarom ook voor het haar. De kans voor iemand die veel rookt om kaal te worden, is voor 50-jarigen bijna tweemaal zo groot.

Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging en een gevarieerd en gezond dieet erg belangrijk. Zorg ervoor dat u alle benodigde voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Met een haartransplantatie uw haargroei stimuleren?

Het is ook mogelijk om met een haartransplantatie uw haargroei te stimuleren. Uw haar kan dan weer op de gewenste plekken gaan groeien. Het gaat dan om plekken waar voorheen haaruitval heeft plaatsgevonden of mogelijk zelfs kaalheid is opgetreden. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee haartransplantatie methoden, de FUE en FUT haartransplantatie methode. Hairplus medical care is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie. Deze haartransplantatie methode kent veel voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult lichten we u graag verder in over de mogelijkheden.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult