Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord of over gelezen, haargroeimiddelen. Wanneer u de tv aanzet of op internet kijkt, de kans is groot dat u wel eens een reclame voorbij ziet komen van een haargroeimiddel. Er zijn verschillende haargroeimiddelen op de markt. De bekendste haargroeimiddelen zijn Minoxidil en Finasteride. Er bestaan ook allerlei shampoos, welke de haargroei in sommige gevallen een boost kunnen geven. Er is dan ook een vraag die vaak aan ons gesteld wordt: Haargroeimiddelen of haartransplantatie? Het lijkt wellicht een eenvoudige vraag, maar deze vraag verdient een uitgebreid antwoord. Hier is namelijk geen eenduidig antwoord op te geven.

Kiezen tussen haargroeimiddelen en haartransplantatie?

Voor we deze vraag kunnen beantwoorden, is het verstandig u af te vragen in hoeverre u kalend bent of last heeft van dunner wordend haar. Wellicht wordt het haar alleen wat dunner op de kruin en ziet het er verder nog vol en goed uit. Het is ook mogelijk dat de haaruitval al langer heeft doorgezet en dat u al veel haar verloren hebt. In dat geval is er mogelijk sprake van dun behaarde of kale plekken. In het eerste geval is een haargroeimiddel mogelijk een uitkomst. Het haar op de kruin kan door haargroeimiddelen mogelijk wat dikker worden. In het tweede geval zullen haargroeimiddelen weinig uithalen. Haargroeimiddelen zorgen namelijk zelden voor hergroei van haar dat reeds verloren is gegaan. In dergelijke gevallen is een haartransplantatie vaak een betere uitkomst.

Haargroeimiddelen of haartransplantatie, combineren?

Wanneer u op consult gaat bij een goede haarkliniek, krijgt u vaak niet alleen informatie en advies over de haartransplantatie. Goede klinieken geven ook vaak advies over haaruitval preventie. Haaruitval preventie is namelijk vaak bijna net zo belangrijk als de haartransplantatie zelf. Veel haarklinieken adviseren om de haartransplantatie te combineren met haargroeimiddelen. Op deze manier kan het haar dat de desbetreffende persoon nog heeft, worden behouden. In combinatie met haargroeimiddelen kunt u rekenen op een mooi en natuurlijk resultaat. Laat u hier altijd over adviseren door een specialist.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult