Wanneer iemand kaal begint te worden, valt dit in eerste instantie vaak niet direct op. Pas wanneer de helft van het haar verloren is gegaan, begint het duidelijk te worden dat de desbetreffende persoon last heeft van haaruitval. Er zijn verschillende specialisten waar u in dergelijke gevallen terecht kan. Over het algemeen worden voor een haaruitval preventie plan of haartransplantatie kliniek de volgende termen gebruikt:

  • Haarkliniek (Barendrecht / Rotterdam)
  • Haartransplantatie kliniek (Barendrecht / Rotterdam)
  • Haarimplantatie kliniek (Barendrecht / Rotterdam)
  • Haarwerkspecialist (Barendrecht / Rotterdam)

Bent u op zoek naar een haarkliniek in Barendrecht of Rotterdam?

Er bevinden zich door heel Nederland haarklinieken. Sommige haarklinieken voeren verschillende cosmetische behandelingen uit. Er zijn ook een groot aantal haarklinieken die zich beperken tot haartransplantatie. Een voorbeeld hiervan is haarkliniek Hairplus medical care. Deze haarkliniek bevindt zich in Barendrecht, vlakbij Rotterdam.

De geschiedenis van haarklinieken begint in Barendrecht

De haartransplantatie behandeling heeft afgelopen decennia behoorlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Zo’n 50 jaar geleden werden grafts, ook wel haarwortels genoemd, per bosjes uitgenomen. Tegenwoordig gebeurt dit met een minuscuul boortje. 50 jaar geleden was de doorsnede van deze boor echter bijna een centimeter. Hierdoor werd dit ook wel de ‘poppen-haartransplantatie’ genoemd. Dit kwam door het onnatuurlijke effect dat gerealiseerd werd.

Opkomst van de FUT haartransplantatie

Na deze vorm van haartransplantatie begon een haarkliniek in Barendrecht, in de buurt van Rotterdam, met de FUT haartransplantatie behandeling. Deze methode was destijds zeer innovatief. Er werd een strookje haar weggenomen. Omdat dit gehecht wordt, is het litteken al veel minder zichtbaar. Bovendien werden de haren nu per 1, 2 of 3 haren uit het strookje haar gehaald. Er werden voor iedere graft incisies gemaakt. Dankzij deze incisies werd het resultaat al veel natuurlijker.

Opkomst van de FUE haartransplantatie

Tientallen jaren is vooral de FUT haartransplantatie behandeling uitgevoerd. Het FUT litteken werd echter door veel mensen als erg storend ervaren. Wanneer het haar lang is, valt het litteken niet op. Het is echter mogelijk dat iemand verder kaal wordt. Als dit het geval is, komt het litteken bloot te worden, wanneer het haar wordt gemillimeterd. Tegenwoordig zie je dit nog af en toe. Op het achterhoofd is dan een litteken van oor tot oor te zien.

Door de behoefte aan een sneller herstelproces en het feit dat het litteken als erg storend werd ervaren, is de FUE haartransplantatie ontwikkeld. Deze werd door haarkliniek Hairplus medical care in Barendrecht als één van de eerste haartransplantatie klinieken toegepast. Het voordeel van dergelijke behandelingen, is dat er geen littekens achter blijven en dat het herstelproces snel verloopt. Sommige mensen gaan de dag na de behandeling zelfs al weer aan het werk.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Het is mogelijk om bij Hairplus medical care, dé haarkliniek in Barendrecht, bij Rotterdam een gratis en vrijblijvend consult in te plannen. Uw situatie wordt dan bekeken en u kunt uw wensen voorleggen aan één van onze specialisten.

Neem contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult