We krijgen als haartransplantatie kliniek vaak zeer uiteenlopende vragen binnen. Een vraag waar veel onduidelijkheid over bestaat, is of het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren met het haar van een ander persoon. Is dat mogelijk? Of is het in sommige gevallen mogelijk? Deze vragen worden behandeld in dit artikel.

Waarom een haartransplantatie met het haar van een ander?

De eerder gestelde vraag ontvangen wij om een logische reden. Er zijn namelijk mensen met veel haargroei op het hoofd en er zijn mensen met minder haargroei. Sommige mensen behouden hun hele leven een weelderige haardos. Bij andere personen begint de haaruitval al zijn intrede te doen rond het 18e levensjaar, waardoor de desbetreffende persoon op zijn 20e nog slechts de haarkrans over heeft. Sommige mensen denken dus wel ‘wat haar te kunnen missen’, als ze hier een andere persoon blij mee kunnen maken.

Haarwerk met haar van een ander?

Hairplus medical care is sponsor van de Haarstichting en werkt hier nauw mee samen. De Haarstichting krijgt regelmatig de vraag of het mogelijk is om het eigen haar te verwerken in een haarwerk. Als bijvoorbeeld een dochter een moeder heeft die moet worden behandeld met een chemokuur, zal de moeder haar haar kwijtraken. De dochter zou graag haar haar geven, om dit te verwerken in een haarwerk. In theorie is het mogelijk dit te doen. Houd er echter rekening mee dat het ruim 3 maanden duurt, voordat een haarwerk volledig met de hand is geknoopt. Daarnaast is er meer dan 1 dikke vlecht nodig voor een haarwerk.

Haartransplantatie met haar van een ander?

Het verschil tussen een haartransplantatie en een haarwerk is dat de haren bij een haartransplantatie worden ingepland. Bij een haarwerk worden de haren geknoopt op een netje, wanneer er sprake is van een haarwerk van echt haar. Dit haarwerk wordt bevestigd op de hoofdhuid.

Wanneer het haar van een andere persoon wordt gebruikt voor een haartransplantatie, wordt dit haar helaas afgestoten. Het haar van een andere persoon is namelijk lichaamsvreemd en zal niet worden opgenomen in het lichaam. Er zijn verhalen bekend over een eeneiige tweeling, waarbij het wel is gelukt. Er was een ongeluk gebeurt, waardoor 1 van de 2 personen een gedeelte van het haar was kwijtgeraakt. De andere persoon was bereid een gedeelte van zijn haar af te staan. Omdat deze 2 genetisch hetzelfde zijn, is de kans op afstoting kleiner.

Conclusie

Helaas is het niet zomaar mogelijk om haar van een andere persoon te gebruiken voor de haartransplantatie. Uitzondering kan een eeneiige tweeling zijn. Zelfs bij een eeneiige tweeling is het succes echter niet gegarandeerd.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult