HAARTRANSPLANTATIE OP DE KRUIN ALTIJD DUNNER?

Een veelgehoorde klacht bij haartransplantaties. Waarom lijkt het haar op de kruin altijd dunner dan op het bovenhoofd?

kruinHoe komt dat

De reden hiervoor is simpel. Als je voor de spiegel staat kijk je tegen het haar aan. Als je de kruin wilt zien moet je met twee spiegels kijken. In die tweede spiegel kijk je niet tegen het haar aan maar in het haar. Je moet het vergelijken met een bos.

Het bos

Als je voor het bos staat zorgen de bomen er voor dat je niet door het bos heen kan kijken. De ene rij bomen versterkt de andere rij er achter. Je kunt de grond niet zien. Daarvoor is wel nodig dat de bomen niet netjes in een rij staan maar steensgewijs zijn geplant. Door elkaar dus. Als je nu met een helikopter boven het bos gaat vliegen kan je in het bos kijken en de grond zien.

Het bos en de haartransplantatie

Een goede haartransplantatie wordt ook steensgewijs geplaatst en als je er tegenaan kijkt kan je de hoofdhuid niet zien. Kijk je er echter van boven in het haar dan zal je zien dat je de hoofdhuid wel kan zien. Probeer dat maar eens met een tweede spiegel.

Hoe dit te voorkomen

Helemaal te voorkomen is dat niet omdat het haar op de kruin ook nogal eens uit elkaar waait. Het is wel te verbeteren met extra haren.

Conclusie

Haartransplantatie op de kruin vereist meer haar als het haar op het bovenhoofd.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.