HAARTRANSPLANTATIE. WELKE METHODE?

Onlangs kwam de ISHRS, de internationale vakvereniging van artsen die zich bezig houden met chirurgische behandeling bij haaruitval, weer bijeen. Het aantal haartransplantaties wereldwijd was weer met 3% toegenomen.

welke-methode-haartransplantatieConcurrentie.

Wanneer meer mensen een haartransplantatie willen, en het aantal vrouwen voor haartransplantatie neemt ook toe, dan ontstaat er ook meer concurrentie. Meer concurrentie bekent ook meer marketing met soms wat niet zo eerlijke uitingen.

Wat zeggen de experts?

  • Haartransplantatie bij vrouwen moet anders benaderd worden dan bij mannen. Het verwachtingspatroon bij vrouwen is hoger.
  • Er zijn twee methodes, namelijk de FUT (Follikel Unit Transplant), die geschikt is voor grotere oppervlaktes, sneller gaat en minder tijd (dus geld) kost.
  • En er is de FUE (Follikel Unit Extraction) waarbij de follikel units één voor één uit het achterhoofd worden verwijderd. Meer werk (dus geld) en geschikt voor kleinere behandelingen.
  • Er is ook nog een derde methode, genaamd HST (HaarStamcelTransplantatie). Deze methode heeft in Nederland veel bekendheid gekregen omdat veel BN-ers daarmee zijn behandeld. Omdat de resultaten nog niet onafhankelijk zijn beoordeeld staan veel artsen daar nog sceptisch tegenover.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.