Een haartransplantatie is inmiddels een behoorlijk ingeburgerde cosmetische ingreep. De hersteltijd is relatief kort en de behandeling wordt vaak goed ervaren. Waar sommige mensen tegenop kijken, is dat het haar kort moet worden geschoren. Dit is echter niet altijd nodig. U kunt ook kiezen voor een haartransplantatie zonder scheren. Uw hoofd hoeft dan namelijk niet altijd helemaal kort te worden geschoren.

haartransplantatie-zonder-scherenWat is een haartransplantatie zonder scheren?

Er wordt gesproken van een haartransplantatie zonder scheren, wanneer niet het hele hoofd kort hoeft te worden geschoren. Voor veel mannen is dit geen probleem. Wanneer u echter als man of als vrouw langer haar heeft, wilt men graag het haar lang houden. Een kort geschoren hoofd bij een man komt veel voor. Bij vrouwen is dit echter niet het geval. Bij deze methode van haartransplantatie wordt aan de achterkant van het hoofd een klein gedeelte kort geschoren. Omdat het slechts een klein gedeelte betreft, valt het overige haar er overheen. Uit dit kleine gedeelte met kort geschoren haar, worden de grafts verwijderd. Deze kunnen vervolgens op de gewenste plek waar zich ook (lang) haar bevindt, worden geplaatst na het maken van de incisies.

Wie kiezen meestal voor een haartransplantatie zonder scheren?

Vrijwel alle vrouwen kiezen voor de FUE haartransplantatie zonder scheren. Vrouwen willen namelijk over het algemeen niet rondlopen met een gemillimeterde bos met haar. Daarnaast zijn er ook een behoorlijk aantal mannen die dit doen. Voorwaarde is dat de achterkant van het hoofd, het donorgebied, lang genoeg is. Op deze manier kan het kort geschoren deel aan de achterkant van het hoofd worden afgedekt met langer haar.

Zijn er restricties aan deze haartransplantatie methode?

Omdat deze haartransplantatie methode tijd invasiever is, is deze haartransplantatie methode vaak duurder dan de “normale” FUE haartransplantatie methode. Het is namelijk meer werk en het is moeilijker om de haren terug te plaatsen.

Daarnaast is het ook het geval dat er in één sessie minder haren kunnen worden getransplanteerd. Omdat er slechts een klein gedeelte van het achterhoofd kaal wordt geschoren, kunnen er een beperkt aantal grafts worden getransplanteerd. Normaal gesproken kunnen er in een dagsessie zo’n 3.000 grafts worden getransplanteerd. Bij een haartransplantatie zonder scheren kunnen meestal maximaal zo’n 1.500 grafts worden getransplanteerd. Bent u geïnteresseerd in deze haartransplantatie methode? We lichten u graag voor tijdens een gratis en geheel vrijblijvend consult. Op deze manier kun u veel mooie voorbeelden zien en kunt u eventuele vragen aan één van onze specialisten voorleggen.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult