Het is algemeen bekend dat er tegenwoordig ook veel haartransplantaties in Turkije worden uitgevoerd. Eigenlijk zou “haartransplantatie Istanbul” een betere naam zijn, omdat vrijwel alle haartransplantatie klinieken zich in deze wereldstad bevinden. Met 17 miljoen mensen heeft deze stad al meer inwoners dan er in heel Nederlander wonen. Er zijn veel mensen die kiezen voor een cosmetische ingreep in dit land. De belangrijkste reden om naar dit land uit te wijken voor een dergelijke behandeling, zijn de lagere kosten.

Over het algemeen staat Turkije bekend om de volgende cosmetische ingrepen:

  • Haartransplantatie
  • Ooglaseren
  • Cosmetische tandheelkunde

Haartransplantatie in Istanbul, de kosten

Een haartransplantatie is in Istanbul goedkoper dan in Nederland. De voornaamste reden hiervan, is dat in Istanbul de huisvestingskosten en personeelskosten lager zijn dan in Nederland. De prijsverschillen kunnen behoorlijk zijn. De echte goede haartransplantatie klinieken in Istanbul hanteren echter bijna dezelfde prijzen als in Nederland. Houd er rekening mee dat er, net als in Nederland, grote verschillen zijn in de kwaliteit van de klinieken. De kwaliteit en ervaring van de arts en het medisch team zijn van doorslaggevend belang voor het uiteindelijke resultaat.

Haartransplantatie ervaringen met haartransplantatie in Istanbul

Wanneer we kijken naar de haartransplantatie Istanbul ervaringen valt er één ding direct op. Er zijn naast veel tevreden klanten ook veel ontevreden klanten. Het probleem is dat de klachten vaak niet goed worden opgepakt. Het is ook erg moeilijk om klachten op te pakken, wanneer er sprake is van een grote afstand tussen de kliniek en de plaats waar de cliënt woont. De klachten over een haartransplantatie in Turkije of Istanbul lopen uiteen. Sommige mensen zijn niet tevreden over de haardichtheid en denken dat er niet het beloofde aantal grafts is getransplanteerd. Het is echter ook mogelijk dat de haarlijn niet goed is gezet of dat dit onnatuurlijk is gedaan. Bij sommige mensen is de hergroei minimaal. De laatste veel gehoorde klacht is dat het boortje waarmee de grafts worden uitgenomen een te grote diameter heeft. Hierdoor ontstaan zichtbare ronde littekentjes aan de achterkant van het hoofd.

Negatief reisadvies in Istanbul

Het zal u niet ontgaan zijn dat er afgelopen maanden het één en ander aan de hand is in Istanbul. De IS is in buurlanden aanwezig en dreigt de grens over te gaan. Er worden regelmatig aanslagen gepleegd in Istanbul. Zelfs het politiekwartier was niet langer veilig. Om deze reden is er voor sommige plekken in Turkije een negatief reisadvies en wordt aangeraden extra op te letten. Houd hier rekening mee bij het boeken van een reis naar Istanbul voor een haartransplantatie.

Haartransplantatie in Nederland of in Istanbul, Turkije?

Er zijn verschillende zaken die u kunt afwegen, op het moment dat u een haartransplantatie overweegt. We raden u aan eerst goed naar ervaringen van anderen te zoeken. Dankzij deze ervaringen kunt u een goed beeld krijgen van de mogelijkheden. Overweegt u een haartransplantatie Istanbul? Dan raden we u aan hier nu goed over na te denken en wellicht te wachten tot de rust is wedergekeerd in Turkije. Het is echter maar de vraag hoe lang dat nog gaat duren en of het niet mogelijk juist erger wordt.

Liever een haartransplantatie in Nederland? Bij Hairplus medical care is het mogelijk om een kosteloos een vrijblijvend consult in te plannen bij onze kliniek in Barendrecht. Dit kunt u online doen of door telefonisch contact op te nemen.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult