Weer een nieuwe studie

Ditmaal uit Californië, USA. Dokter Sanusi Umar werd geconfronteerd met harde haarlijnen als gevolg van haartransplantaties uit het verleden.

Haartransplantaties met de zogenaamde “plugs” (grafts met 10-15 haren tesamen). Om die haarlijnen zachter te maken probeerde hij om beenhaar te gebruiken met de FUE methode.

De FUE methode

De FUE methode maakt het mogelijk om alle soorten lichaamshaar te gebruiken bij haartransplantaties in het algemeen en wordt al veel gedaan. Dit echter waren de eerste gedocumenteerde gevallen van het gebruik van beenhaar om de haarlijn te verzachten.

De motivatie

In 1996 had Dr. Umar zelf een haartransplantatie ondergaan maar was niet tevreden met het resultaat. Daardoor geïnspireerd begaf hij zich op het vakgebied van de dermatologie.

Het begon in 2008

In 2008 Dr. Umar las in een rapport dat het mogelijk was om beenhaar te laten groeien op het hoofd. Daarmee was ook de mogelijkheid geschapen om de haarlijn met beenhaar te verzachten, meer natuurlijk te maken. Dit omdat de structuur van beenhaar anders is dan hoofdhaar.

De eerste patient

De eerste patient was een 35 jarige man die ook niet tevreden was met het resultaaat van een eerdere, traditionele haartransplantatie. Hij kamde zijn haar naar voren om de haarlijn te verbergen.

De tweede patient

De tweede patient was een man van 29 jaar, had ook een traditionele haartransplantatie gehad en was ook ontevreden over het resultaat.

De resultaten

Voor het oog onzichtbaar waar de grafts van het been vandaan waren gehaald en een zachte natuurlijke haarlijn op het hoofd.

Conclusie

Dr. Umar heeft tot nu toe in totaal 10 van deze behandelingen uitgevoerd en hij gebruikt per behandeling ongeveer 1500 tot 1800 follikel units. De behandeling duurt ongeveer 8 uren zonder pauzes. Het heeft het leven van deze twee mannen dusdanig veranderd dat zij geen trucjes meer hoeven uit te halen om hun haarlijn te verbergen. De eerste patient heeft nu zelfs al zijn haar achterovergekamd in een staart.

Gerelateerde publicatie: https://hairplusmc.nl/nieuws/lichaamshaar-als-aanvulling-voor-een-haartransplantatie/