U overweegt een haartransplantatie behandeling te laten uitvoeren, om iets te doen aan uw haaruitval. Gaat u dit vertellen aan uw omgeving? En zo ja, hoe gaat u dit dan vertellen aan uw omgeving? Omdat dit een veel voorkomende vraag is, willen we u graag vertellen hoe dit in de praktijk vaak gebeurt. Daarnaast willen we handvatten geven hoe u dit eventueel kunt brengen.

Wel of niet over de haartransplantatie vertellen aan uw omgeving?

Wat opvalt, is dat er bij sommige mensen nog een soort schaamtegevoel bestaat over het ondergaan van een haartransplantatie. Tegenwoordig komen echter steeds meer mensen eerlijk uit voor hun oplossing tegen kaalheid, haartransplantatie. Een belangrijke reden hiervan is dat het steeds normaler wordt om een haarimplantatie behandeling te ondergaan. Bekende Nederlanders als Marc-Marie Huijbregts, Gerard Ekdom en Andy van der Meijde spreken open en eerlijk over hun haartransplantatie behandeling. Waarom zou u het dan geheim houden? Bovendien.. Wanneer u de haartransplantatie heeft laten uitvoeren, kunt u een optimaal resultaat verwachten. Uw omgeving zal de behandeling bij de haarkliniek dan waarschijnlijk toch opmerken.

In de praktijk blijkt dat mensen vaak eerst twijfelen of ze het moeten vertellen aan de naaste omgeving. Familie en vrienden blijken het echter vrijwel altijd goed op te nemen. Vaak is er veel meer begrip voor de keuze van de persoon die de haartransplantatie heeft ondergaan, dan van tevoren wordt verwacht.

Hoe kunt u het vertellen aan uw naaste omgeving?

Veel mensen praten eerst met verschillende bekenden die eventueel al een haartransplantatie hebben ondergaan. Het is in zulke gevallen makkelijker om het tegen familie, vrienden en kennissen te zeggen. Er zijn echter ook mensen die het tot op het laatste moment geheim houden.

Er zijn verschillende handvatten die u kunt hanteren om dit te vertellen. Het is bij een dergelijke melding vaak belangrijk dat u begrip creëert bij de mensen waar u het aan vertelt. Deze zijn als volgt:

·         Wees eerlijk. Vertel dat u het vervelend vond om kaal te worden en graag weer een mooie bos met haar wilt. Na u goed verdiept te hebben, bleek een haartransplantatie de beste oplossing te zijn.

·         Wees helder over wat u precies van plant bent en wat u ervan verwacht.

·         Vertel over bekenden waar u heeft gezien dat dit mooie resultaten heeft gegeven.

·         Vertel over bekende Nederlanders die hier ook eerlijk voor uitkomen.

·         Geef aan dat u het waardeert dat u er zo open over kunt praten.

 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult