Afgelopen jaren zijn mensen steeds meer geld uit gaan geven aan hun uiterlijk. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Er wordt meer geld uitgegeven aan:

  • Haarverzorging
  • De kapper.
  • Cosmetische producten.
  • Cosmetische chirurgie.

Er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor haartransplantatie behandelingen. Hoe komt dit dan? Er zijn verschillende instanties die hier onderzoek naar hebben gedaan. Onder andere de Viva heeft hier een forum over geopend en het CBS heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Haarverzorging en de kapper

Hoe vaak ga jij per jaar naar de kapper? Dit verschilt erg sterk. Sommige mensen gaan tweemaal per maand naar de kapper, waar andere mensen ervoor kiezen om slechts tweemaal per jaar de kapper te bezoeken. Dit verschilt ook sterk bij mannen en vrouwen. Mannen kiezen er vaker voor om ‘even snel’ naar de kapper te gaan. Aan haarverzorging geven vrouwen weer meer uit. Haarverzorgingsproducten als shampoos, conditioners en maskers worden veelvuldig gekocht, om het haar gezonder te laten ogen en mooier te laten glanzen.

Cosmetische chirurgie als haartransplantatie

Er is kort geleden een artikel in de Grazia verschenen waarin opzienbarende resultaten over cosmetische chirurgie naar voren kwamen. Er zijn maar liefst 400.000 Nederlanders die de plastisch chirurg bezoeken voor een behandeling als botox en fillers. Dit zijn uiteraard enorme aantallen. Opvallend is dat er ook steeds meer mensen kiezen voor haartransplantatie. Hoe dit komt? Het is tegenwoordig niet meer vreemd als u dit doet, het taboe lijkt doorbroken. Overweegt u zelf een haartransplantatie en twijfelt u of u dit aan uw omgeving kunt laten weten? Dit is uiteraard iets wat u zelf kunt beslissen. Uit ervaring weten we echter dat wanneer mensen hierover twijfelden en het toch deden, de reacties van de omgeving vaak overwegend positief waren.

Geld uitgeven aan je eigen uiterlijk?

Uit onderzoek is gebleken dat het voor veel mensen heel prettig is om geld uit te geven aan het eigen uiterlijk. Achteraf voelt u zich hierdoor namelijk vaak beter. Mensen kunnen van een haartransplantatie erg opleven. Twijfelt u of een haartransplantatie voor u de oplossing is om weer met een mooie bos met haar door het leven te gaan? U kunt altijd op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek komen. Op deze manier kunt u, samen met de arts, kijken wat er mogelijk is en waar u zich prettig bij voelt. We kijken uit naar uw komst.

 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult