Hoeveel haartransplantaties FUE of FUT kan ik ondergaan?

Deze vraag wordt vaak door onze cliënten gesteld in onze haarkliniek. Het is niet mogelijk om daar een eenduidend antwoord op te geven.

haartransplantatie-fueEen FUE haartransplantatie behandeling (haar voor haar) kan vaker plaatsvinden dan een FUT behandeling (strip methode). In onze kliniek doen wij maximaal 2 FUT behandelingen bij een cliënt. De reden hiervoor is dat er een risico bestaat dat er een breed litteken achterblijft op het hoofd wanneer er meer dan 2 FUT behandelingen worden gedaan.

In onze haartransplantatie kliniek worden beide behandelmethoden uitgevoerd, maar we voeren tegenwoordig meestal de FUE behandelmethode toe. Mocht het nu zo zijn dat de cliënt in het verleden al eerdere FUT behandelingen heeft ondergaan en de mogelijkheid m.b.t. haardichtheid en donorgebied bestaat, dan kunnen wij wel de FUE behandeling aanbieden.

haartransplantatie-futHet aantal behandelingen die iemand kan ondergaan is afhankelijk van:

  • De grootte van het donorgebied.
  • De haardichtheid in het donorgebied.
  • De grootte van de behandeling.

Daarom verschilt het aantal behandelingen dat iemand kan ondergaan per persoon en kan er van tevoren geen eenduidend antwoord op gegeven worden.

Een voorbeeld:

Is het donorgebied klein en de haardichtheid in het donorgebied laag dan kunnen er maximaal 3.000 grafts getransplanteerd worden.

Is het donorgebied groot en de haardichtheid in het donorgebied hoog dan kunnen er maximaal 8.000 grafts getransplanteerd worden.

Zoals u ziet in bovenstaand voorbeeld hangt het aantal grafts en hoe vaak u getransplanteerd kan worden af van bovenstaande factoren.

Tijdens een consultgesprek in onze kliniek kan onze consulent meer informatie verstrekken over uw donorgebied, de haardichtheid in het donorgebied en de mogelijkheden. We nodigen u dan ook graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend consultgesprek.