ISHRS MEETING SEPTEMBER 2012 OP DE BAHAMA’S.

http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/

ishrsElk jaar houdt de International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) een bijeenkomst. Dit jaar kwamen artsen, medische assistenten en anderen die werkzaam op het gebied van haartransplantatie van over de gehele wereld bij elkaar op Paradise Island (de Bahamas) om te praten over de laatste ontwikkelingen in medische en chirurgische haarverlies behandelingen.

Het is schier onmogelijk om alle onderwerpen te bespreken zodoende presenteren wij de onderwerpen die wij denken interessant en relevant te zijn voor mensen die last hebben van haaruitval.

Er is veel vraag naar de FUE methode en de vooruitgang hiervan. Daarom is ongeveer 50% van de dit jaar gehouden bijeenkomst gediscussieerd over de evolutie en de huidige technieken van de Follical Unit Extraction (FUE). Dit houdt ook in dat er een vergelijking is gemaakt tussen de traditionele FUT behandeling en de FUE behandeling.

Andere zaken die behandeld zijn tijdens deze bijeenkomst zijn Haarduplicatie (autocloning) en ACell, Haartransplantatie met behulp van robot, Haarvermeerdering en stamcel therapie, SMP en de veiligheid en werkzaamheid van Propecia (Finasteride).

Sommige onderwerpen zijn vrij uitgebreid besproken en die hebben wij onder een aparte titel op onze website geplaatst, de andere onderwerpen en de links die daarbij horen kunt u hier vinden.

 

Het artikel over FUE versus FUT kunt u vinden op:

hairplusmc.nl/nieuws/FUE-versus-FUT-haartransplantatie

Het artikel over Propecia kunt u vinden op:

hairplusmc.nl/nieuws/Propecia(Finasteride)-Effectiviteit-en-Werkzaamheid

Het artikel over Haarduplicatie en ACell kunt u vinden op:

hairplusmc.nl/nieuws/Haarduplicatie-(autoclonen)-en-ACell-Matristem

 

 

Hoofdhuid Micropigmentatie (SMP)

hoofdhuid-micropigmentatieIn het afgelopen jaar is de interesse in SMP (tatoeëring van de hoofdhuid) enorm toegenomen. Veel artsen in de USA bieden dit nu aan in hun kliniek. Wordt het goed gedaan dan kan het resultaat geweldig zijn maar net als bij elke procedure komt het met een waslijst van voor- en nadelen, beperkingen en is het niet geschikt voor iedereen.

http://regrowhair.com/non-surgical-hair-loss-treatments/the-advantages-and-disadvantages-of-hair-restoration-through-scalp-micropigmentation/

 

Stamceltherapie en Haarvermeerdering.

Al enige tijd zijn er heel veel verwachtingen en geruchten over haarvermeerdering en stamceltherapie. Op dit moment is er niemand begonnen met fase III (de kritische fase waarin de werking wordt bepaald). Helaas voor de mensen die lijden aan haarverlies betekent dit dat het nog wel 8 tot 10 jaar kan duren voor er misschien een genezing voor haarverlies is of er een nieuw soort behandeling mogelijk wordt.

 

 ROBOT GEASSISTEERDE HAARTRANSPLANTATIE

robotVerschillende haartransplantatie artsen gebruiken sinds kort een robot gestuurd systeem bij de operatie. Sommigen vinden dat de grafts er sneller uit worden gehaald maar er is nog geen belangrijke evaluatie geweest naar de kwaliteit van de grafts in vergelijking met de andere methodes, te weten FUE of de FUT. Tevens vindt men dat de schade aan de grafts nog steeds te hoog (5-10%). Veel artsen vinden dit zelfs significant hoger dan bij de FUT haartransplantatie.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.