Jonger of ouder worden geschat

Mannen hebben tegenwoordig meer oog voor hun uiterlijk. En een goed gevulde voorlijn is gezichtsbepalend en heeft een grote invloed op uw uitstraling. Mannen die op jonge leeftijd al kaal worden, kunnen zomaar tien jaar ouder worden geschat. En andersom: wie kiest voor een haartransplantatie, wordt door zijn omgeving al gauw tien jaar jonger geschat.

Kalende man is aantrekkelijk

‘Gelukkig’ is die omgeving ook vaak wel bereid om het gebrek aan haar te vergoelijken. Iemand die kaal wordt krijgt dan goedbedoelde tegenargumenten te horen: ’Maar je hebt toch ook heel mooie ogen?’ Of: ‘Ach, het is makkelijk in onderhoud.’ En een andere bekende dooddoener is: ‘Het ziet er toch heel mannelijk uit?’

Die laatste opmerking is zeker waar. Wie kent niet de voorbeelden van kalende mannen die juist door hun kaalheid aantrekkelijk worden gevonden? Het is misschien opvallend, maar in een intakegesprek zal Hairplus medical care u altijd attenderen op dat – onbedoelde – bijeffect: heeft u dáár ook weleens aan gedacht? Toch wint een eventueel sexy uiterlijk het niet van de ergernis van kaalheid bij 99% van de cliënten.

Kaal worden camoufleren

Het is iets wat vooral mensen in publieke functies herkennen. Een CEO van een multinational of een presentator die regelmatig op tv is, zal nóg eerder geneigd zijn om een haarimplantatie te overwegen. Of om in ieder geval met tussentijdse oplossingen het haarverlies te camoufleren. De één laat het haar op andere plaatsen langer uitgroeien, de ander zoekt zijn toevlucht in een kleurspray, een haarwerk of een trendy pet. Hairplus zal u ook altijd adviseren om – hoe opmerkelijk ook – het haar korter te dragen of te scheren. Door de contrastwerking is juist dan de kans het grootst dat dat de oprukkende kaalheid niet wordt gesignaleerd.

Goede begeleiding

Ook bereiden we u eerlijk voor op een mogelijke teleurstelling: dat het donorgebied onvoldoende is om voorgoed een einde te maken aan uw kaalheid. Die mogelijkheid bestaat immers. Ook een te groot uitvalsgebied kan een haartransplantatie bij u blokkeren. Kaal worden kan dus niet altijd voorkomen worden. Hairplus begrijpt dat die mededeling hard kan aankomen. Ook in dat geval krijgt u een betrouwbaar advies: zorg voor goede begeleiding, zorg dat u iemand heeft om op terug te vallen.

Zelfverzekerder na eerste intake

Hoe groot het psychologische effect van wel of niet kaal zijn of kaal worden is, wordt vaak al tijdens de intake in de kliniek in Barendrecht duidelijk. Alleen al het feit dat u de eerste stap richting haartransplantatie zet, kan er al toe leiden dat u meer zelfverzekerd de deur uitstapt. Een effect dat nog wordt vergroot op het moment dat de getransplanteerde haren weer zijn gaan groeien, meestal een jaar na de behandeling. Reacties van tevreden klanten van Hairplus maken duidelijk dat veel mannen zich weer als herboren voelen. Ze durven weer in de spiegel te kijken, gaan zonder schroom de straat op, bezoeken weer bijeenkomsten en updaten vol trots hun online  profiel

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.

Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult