Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Maar wist u dat dit ook een slechte invloed kan hebben op uw haar en op het resultaat van een haartransplantatie? Niet iedereen is zich hier bewust van. Dit is een belangrijke reden waarom er duidelijke instructies worden meegegeven, wanneer u ervoor kiest om een haartransplantatie behandeling te ondergaan.

Haaruitval door roken?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. De bekendste oorzaak van haaruitval is uiteraard erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval komt alleen al in Nederland bij miljoenen mensen voor. Hoe ouder u wordt, hoe groter de kans is dat u hier last van krijgt. Mensen die veel roken, hebben tot 50% meer kans om eerder kaal te worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een groot verschil zit tussen haaruitval bij rokers en niet-rokers. Een belangrijke reden hiervan is dat de bloedtoevoer slechter wordt, wanneer u rookt. Hierdoor kunnen essentiële voedingsstoffen minder goed in de haarzakjes terecht komen.

Roken vóór de haartransplantatie

Roken is zoals we eerder gesteld hebben altijd ongezond. Het is echter vaak niet makkelijk om van het roken af te komen. Indien u een haartransplantatie overweegt, is het verstandig om minimaal een week van tevoren te stoppen met roken. De haren uit het donorgebied en op de rest van het hoofd moeten zo sterk mogelijk zijn, om de haartransplantatie een mooi resultaat te kunnen geven.

Roken tijdens de haartransplantatie

Roken tijdens de haartransplantatie wordt sterk afgeraden. Dit gaat anders ten koste van het haartransplantatie resultaat.

Roken na de haartransplantatie

Direct nadat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden, begint het haartransplantatie herstel. Het herstel is eigenlijk net zo belangrijk als de behandeling zelf. Lees daarom altijd goed de instructies door die u heeft gekregen voor de haarimplantatie behandeling. De arts legt na de behandeling ook altijd nog uit waar u op moet letten. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen na de haartransplantatie.

Roken na de haartransplantatie wordt ook afgeraden. Probeer minimaal een week na de behandeling niet te roken. U kunt dan het beste herstellen. Houd u zich goed aan de eerder genoemde punten, dan kunt u rekenen op een optimaal haartransplantatie resultaat.

Vragen over roken of bijvoorbeeld het gebruik van alcohol?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult