In Amerika is een nieuwe haartransplantatie methode ontdekt. Onder leiding van geneticus Angela Christiano heeft een groep wetenschappers gezien dat haar onttrokken kan worden, zonder dat de persoon over veel donorhaar hoeft te beschikken. Deze nieuwe vorm van haarimplantatie kan baat hebben bij zowel mannen als vrouwen die lijden aan kaalheid. Tevens kunnen littekens door deze methode worden gecamoufleerd.

haartransplantatiemethodeHaartransplantatie zoals dit nu wordt uitgevoerd

Bij zowel FUE als FUT wordt haar vanaf de haarkrans naar kale plekken getransplanteerd. De haren die aan de achterkant van uw hoofd groeien zijn niet gevoelig voor dihydrotestosteron. Dit mannelijke hormoon (DHT) veroorzaakt klassieke of erfelijke kaalheid.

Niet alle kale(nde) mensen beschikken over voldoende donorhaar. Tijdens een consult gesprek wordt met behulp van een haaranalyse gekeken of u over voldoende donorhaar beschikt en in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Met de nieuwe haartransplantatie methode zou dit tot het verleden kunnen behoren. De tijd zal dit uitwijzen.

Nieuw haar geproduceerd door hergebruik cellen

Dr. Christiano kwamen achter de ontdekking dat cellen van haarzakjes opnieuw haar kunnen produceren op donorweefsel. Van de zeven muizen lieten vijf muizen binnen enkele weken een mooie haargroei zien. Deze nieuwe haren werden eruit getrokken om te kijken of er nieuwe voor in de plaats groeiden. Dit was inderdaad het geval.

Welke haartransplantatie methode is voor u het meest geschikt?

Dr Christiano’s haartransplantatie methode zal verder onderzocht moeten worden, voordat dit op mensen kan worden toegepast. De artsen van Hairplus medical care volgen de haartransplantatie ontwikkelingen op de voet.

De afgelopen jaren is de kwaliteit van haartransplantatie sterk verbeterd. Het is alweer een aantal jaren dat het kritische oog van de kapper zelfs niet meer kan zien of u een haartransplantatie bent ondergaan. Bent u benieuwd welke haartransplantatie methode voor uw situatie het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Dr Angela Christiano

In 1996 begon Angela Chriustiano bij de Dermatology and the Genetics departments Colombia University, omdat ze zelf aan alopecia areata leed.

Alopecia Areata is een auto immuun ziekte en na erfelijke kaalheid de meest voorkomende vorm van haaruitval. De ziekte valt bij een haartransplantatie de nieuwe, getransplanteerde haren aan. Ook beschikken alopecia areata patiënten vaak niet over voldoende donorhaar. Met de nieuwe haartransplantatie methode zou dr. Christiano voor een innovatie kunnen zorgen op het gebied van haaruitval en haartransplantatie. We houden u hier uiteraard graag van op de hoogte.