Steeds meer mannen op straat hebben een volle baard. Uit onderzoek is echter gebleken dat de populariteit van baardmannen afhankelijk is van een aantal factoren. Australische evolutie-biologen voorspellen op basis van hun onderzoek dat de “baardmannen” mooi zijn, zolang ze in de minderheid blijven.

Wanneer bijna alle mannen hun baard zouden laten staan, zouden ze daardoor minder aantrekkelijk worden. Wanneer het aantal mannen met baard schaars is, worden ze aantrekkelijker gevonden. Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Bilology Letters.

Indien mannen hun baard zouden afscheren, wordt het gezichtshaar weer aantrekkelijker. Dit zou mogelijk verklaren waarom het vroeger ook al een trend was om je baard te laten staan.

Dit onderzoek was een serieuze studie. Maar liefst 1.664 mensen hebben deelgenomen aan deze studie. Vooral hetero vrouwen werden pasfoto’s voorgeschoteld van mensen met en zonder baard. Afhankelijk van het percentage baarden dat de deelnemers voorgeschoteld kregen, daalden of stegen de schoonheidscijfers. Pas boven de 50% baarden slaat de stemming om. Het zal voorlopig echter niet gebeuren dat in de winkelstraat net zo veel mannen met als zonder baard te zien zijn. En zelfs dan nog zien vrouwen én mannen nog steeds liever iemand met baard dan zonder baard. Baardtransplantatie zal voorlopig dus naar verwachting nog erg populair blijven.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult