PRP BEHANDELING BIJ HAARVERLIES.

 

PRP staat voor PLATELET RICH PLASMA, ofwel in het Nederlands: Bloedplaatjes Rijk Plasma.

prp-bij-haarverliesEr wordt bij de patiënt bloed afgenomen en dat wordt op hoge snelheid gecentrifugeerd. Na de centrifuge is het mogelijk om een beetje serum met daarin het verrijkte plasma op te nemen.

Er wordt aangenomen dat dit verrijkte plasma een variatie van groei-proteïnen en –factoren in zich heeft die misschien haarfollikels kunnen laten herleven en een beetje hergroei kunnen geven.

 

Een arts injecteert de bloedplaatjes en het plasma in de hoofdhuid.

Tot nu toe is de effectiviteit van PRP niet vastgesteld. Sommige artsen vinden dat het werkt en bieden het aan in hun kliniek terwijl andere vinden dat er geen bewijs is in de strijd tegen haarverlies.

Daarentegen zijn er artsen die PRP niet als injectable tegen haarverlies geven, maar zij vinden dat het gunstig is om haarfollikels in PRP te bewaren tussen het uithalen van de graft en het terugplaatsen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus Medical Care. meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Kort samengevat: de vampier methode tegen kaalheid kan effectief zijn bij haarverlies en het kan een goed middel zijn om grafts te bewaren gedurende een haartransplantatie.. Vraag uw behandelend arts naar de behandeling met PRP.