Er zijn verschillende haartransplantatie methoden. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen 3 soorten haartransplantaties. Het gaat onder andere om de FUE haartransplantatie methode, de FUT haartransplantatie methode en de stamcel haartransplantatie methode. Deze laatste haartransplantatie methode is ontwikkeld en gepatenteerd door het Hair Science Institute. Er wordt ook wel gesproken van haarstamcel transplantatie.

Onder andere Gerard Joling heeft verschillende haarstamcel transplantatie behandelingen laten doen. In dit artikel zullen we deze haartransplantatie methode uitgebreid bespreken.

stamcel-haartransplantatieStamcel haartransplantatie

Tijdens de stamcel haartransplantatie worden er net als bij een normale haartransplantatie haren getransplanteerd. Wanneer we deze haartransplantatie bestuderen, zien we een aantal verschillen t.o.v. de FUE methode. Overeenkomsten zijn dat de haarfollikels 1 voor 1 worden verwijderd uit de achterkant van het hoofd. Dit gebeurt eveneens met een holle naald of boortje. Bij de haarstamcel transplantatie wordt vaak gebruik gemaakt van apparatuur met een kleinere diameter dan bij de FUE methode. Bovendien wordt beweerd dat slechts een klein gedeelte van de graft wordt uitgenomen bij de stamcel haartransplantatie. Hierdoor zou in het donorgebied ook weer haar terug kunnen groeien. In verschillende onderzoeken wordt een hergroei gepretendeerd van 85 procent. Op het forum Haarweb zijn echter verschillende verhalen te lezen van mensen die beweren dat dit niet kan. Zij zeggen dat de hergroei minder is en dat het in principe dezelfde methode is als de FUE haartransplantatie. Er zijn verschillende rechtszaken aangespannen over de werkwijze en naam van de behandeling. Het Hair Science Institute is destijds met hun bewering in het gelijk gesteld.
Bij de stamcel haartransplantatie bevatten de haarfollikels vaak minder haren dan bij de FUE methode. Dit kan worden verklaard door de instrumenten met een kleinere diameter.

Stamcel haartransplantatie kosten

De stamcel haartransplantatie kosten of haarstamcel transplantatie prijzen zijn per graft hoger dan de meeste klinieken die de FUE methode uitvoeren. Afhankelijk van de kliniek, zijn de kosten van de haarstamcel transplantatie gemiddeld 1,5 tot 3 keer duurder. Twijfelt u tussen beide haartransplantatie methodes? We nodigen u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. We kunnen de voor- en nadelen van beide haartransplantatie methodes dan aan u voorleggen. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en de eventuele haartransplantatie kosten voor u. Haartransplantatie kliniek Hairplus medical care bevindt zich in Barendrecht. Onze kliniek is al enkele decennia een bekend fenomeen op het gebied van haartransplantatie. Tijdens een FUE dagbehandeling kunnen maximaal 3.000 grafts worden getransplanteerd. Onder andere om deze reden kiezen veel bekende Nederlanders voor een FUE haartransplantatie bij onze kliniek.