Top-3 websites met interessante informatie over haaruitval en haartransplantatie

Alleen al in Nederland hebben meer dan een miljoen mannen en vrouwen last van haaruitval. Haaruitval kent verschillende oorzaken. In de meeste gevallen is er echter sprake van erfelijke haaruitval. Bij mannen kenmerkt dit zich door het vormen van inhammen, een kale kruin en dunner wordend haar boven op het hoofd. Bij vrouwen is er vaak sprake van diffuus haarverlies.

Over de hele bovenkant van het hoofd wordt het haar dunner. In sommige gevallen is er echter ook sprake van een teruggetrokken haarlijn en de vorming van inhammen.

Interessante websites

Tegenwoordig gaat vrijwel iedereen eerst online op zoek naar informatie over de oorzaken van zijn of haar haaruitval en eventuele oplossingen. Bij mannen is de FUE haartransplantatie vaak 1 van de beste oplossingen om haaruitval te lijf te gaan. Bij vrouwen is een minder groot percentage geschikt voor deze haartransplantatie behandeling. Laat u daarom altijd goed informeren. Er zijn verschillende websites online te vinden, welke uitgebreide informatie over eerder genoemde onderwerpen bevatten. We hebben voor u de top-3 uiteen gezet. Daarnaast wordt toegelicht waarom deze websites de eerder genoemde plekken bezetten.

Score kan variëren van 1 * (slecht) tot 5 ***** (uitstekend)

 1. 1. Nederlandse Haarstichting*****
  De Nederlandse Haarstichting is een onafhankelijke goede doelen stichting, opgericht voor mensen met haarproblemen en haarziekten. Deze site bestaat inmiddels al langer dan 5 jaar en heeft meer dan een miljoen bezoekers per jaar.

Hoeveelheid informatie: *****
Onafhankelijkheid: *****
Informatie up-to-date: *****
Social Media: *****

 1. 2. Haarweb*****
  Het haar forum Haarweb bestaat al langer dan 10 jaar en wordt jaarlijks ook door ongeveer een miljoen mensen bekeken. Het is het best bezochte forum op het gebied van “haar” in de Benelux.
  Hoeveelheid informatie: *****
  Onafhankelijkheid: ****
  Informatie up-to-date: *****
  Social Media: *
 2. 3. Haarproblemen.nl: ****
  De oprichter van deze website is Hans Diks, haarjournalist. Hij schrijft al jarenlang artikelen over een grote verscheidenheid aan onderwerpen, gerelateerd aan haaruitval en haartransplantatie. Het betreft een specialist op dit gebied.
  Hoeveelheid informatie: ****
  Onafhankelijkheid: ****
  Informatie up-to-date: *****
  Social Media: ****

Bovengenoemde websites zijn dus erg interessant om te raadplegen, wanneer u een haartransplantatie overweegt of informatie wilt achterhalen over alles met betrekking tot “haar”.