Tegenwoordig kiezen veel kalende mensen voor een haartransplantatie behandeling, wanneer er sprake is van haaruitval. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de FUE, FUT en Haarstamceltransplantatie methode. Waarschijnlijk heeft u uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende haartransplantatie klinieken en de bijbehorende artsen. Waar u mogelijk niet naar heeft gekeken, is het medisch team van de desbetreffende haarklinieken. Is dit dan belangrijk zult u zich afvragen? Hier kunnen we erg duidelijk over zijn, dat is het zeker!

Wat doet het medisch team?

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen het medisch team en de arts. Het medisch team heeft verschillende taken bij het uitvoeren van een haartransplantatie behandeling. Deze taken kunnen uit verschillende onderdelen bestaan. Over het algemeen heeft het medisch team de volgende belangrijke taken:

  • Scheren van het donorgebied.
  • Uitnemen van de grafts.
  • Terugplaatsen van de grafts.

De taken van het medisch team kunnen per haarkliniek verschillen. De haartransplantatie arts houdt zich meestal bezig met de planning, houdt het overzicht, zet de verdoving en maakt de incisies. Het medisch team en de haartransplantatie arts zijn ook daadwerkelijk een team. Ze moeten goed op elkaar zijn ingespeeld. Hier is kennis en ervaring voor nodig.

Waarom is een ervaren medisch team belangrijk?

Het medisch team voert een groot gedeelte van de handelingen voor een succesvolle haartransplantatie uit. Deze haartransplantatie behandeling duurt in totaal vaak zo’n 4 tot 10 uur. U heeft dus een groot aantal uren te maken met het medisch team.

Onder andere het uitnemen of uitboren van de grafts neemt veel tijd op zich. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de haren goed worden uitgenomen. Wanneer dit niet goed wordt gedaan, zal de hergroei ook minder zijn. Dit heeft op zijn beurt ook invloed op de haardichtheid die kan worden gerealiseerd en uiteindelijk natuurlijk ook op het resultaat.

De haartransplantatie arts

Hairplus medical care beschikt over verschillende haartransplantatie artsen. Deze artsen beschikken over jarenlange ervaring en voeren jaarlijks samen honderden behandelingen uit. Dit maakt Hairplus medical care direct één van de grootste haartransplantatie kliniek van Nederland.

Maak kennis met het medisch team van Hairplus medical care

Omdat wij ons ervan bewust zijn hoe belangrijk het medisch team is om een optimaal haartransplantatie resultaat te kunnen realiseren, kunt u zowel online als op locatie kennismaken met het medisch team van onze haarkliniek. U kunt de vragen die u heeft dan direct voorleggen, tijdens een gratis en vrijblijvend haartransplantatie consult. We kijken uit naar uw komst.

 
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult