Een PRP behandeling is geen “stamcel injectie”. Het bevat ook geen hogere concentraties van hormonen. PRP (bloedplaatjes rijk plasma) is bloedplasma dat gescheiden is van andere bloed componenten en door het scheidingsproces wordt verrijkt met ontstekingsremmers en groei factoren. Wanneer het in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, worden deze groeifactoren geacht om te helpen de haarfollikels te laten herleven en herstellen.

prpAls een op zichzelf staande behandeling is PRP nog onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Sommige artsen melden een belangrijke verbetering bij patiënten die behandeld worden met alleen de PRP injecties; anderen vinden dat het geen verbetering oplevert.

Recentelijk heeft de PRP behandeling zijn intrede gedaan in de haartransplantatie als een hulpmiddel om de grafts te bewaren en als een groei- (en overlevings-) behandeling voor getransplanteerde grafts.

Kort samengevat: PRP heeft een plaats in de haartransplantatie chirurgie maar als een op zichzelf staande behandeling is dit nog onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Hopelijk zullen onderzoekers bloedplaatjes rijk plasma blijven onderzoeken om te kunnen vaststellen of het wel of geen effectieve resultaten oplevert als een op zichzelf staande behandeling.

We houden u op de hoogte over verdere (wetenschappelijke) onderzoeken betreffende PRP haarbehandelingen. Innovaties en ontwikkeling op haartransplantatie gebied houden we voor u altijd zorgvuldig in de gaten.