WEER EEN STAP VERDER IN DE CELTHERAPIE

Zoals u wellicht weet is het gebruik van embryonale stamcellen omstreden. Maar wat als ze zelf gemaakt kunnen worden. Dat zal voor veel mensen acceptabeler zijn.

celtherapie

DNA en een eicel.

Dat is alles wat ervoor nodig is. Een menselijke embryonale stamcel kan worden verkregen door met de techniek die bij het schaap Dolly is gebruikt DNA te injecteren in een niet bevrucht eicel. Dit is de eerste keer dat wetenschappers hierin zijn geslaagd.

 

Dr. Dieter Egli en Dr. Scot Noggle

Deze twee leiders van het onderzoek hebben samen met een team deze studie verricht in de laboratoria van de ”New York Stem Cell Foundation”. Zij toonden aan dat het mogelijk was om een menselijke eicel van een gespecialiseerde cel te veranderen in een stamcel.

 

Het doel van de studie

Met deze wetenschap wordt het mogelijk om patiënt specifieke embryonale stamcellen te ontwikkelen met het DNA van die patiënten. Daarmee kunnen dan cellen worden vervangen bij bijvoorbeeld Parkinson’s, diabetes en vele andere ziektes.

 

Deze nieuwe studie

Na een eerdere desillusie door Koreaanse onderzoekers, die de data vervalsten, heeft deze nieuwe studie die gepubliceerd is in het tijdschrift “Nature” nu definitief aangetoond dat het mogelijk is om menselijke embryonale stamcellen te creëren. Voor het behandelen van patiënten is het nog te vroeg want de cellen zijn nog niet zoals ze moeten zijn. De stamcellen hebben 69 chromosomen in plaats van 46 maar wel kan hiermee verder worden gewerkt.

 

Wat heeft dit nu te maken met het klonen van haren?

Haarklonen. Haarstamcel transplantatie, Autoklonen, en nog meer vormen van onderzoek waarmee de haarwereld momenteel bezig is. Alle kennis op het gebied van celtherapie en stamcellen kunnen bijdragen tot het succesvol klonen van groeiende haren in de (nabije) toekomst.

 

Bron: CNN

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.