U heeft er waarschijnlijk wel eens gehoord, van een haartransplantatie met haar dat niet van het hoofd kwam. Er worden in de wandelgangen wel eens grapjes over gemaakt. Maar wat is een haartransplantatie met lichaamshaar nu precies? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden?

Waarom een haartransplantatie met lichaamshaar?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen voor een haartransplantatie met lichaamshaar kunnen kiezen. Over het algemeen zijn er 2 redenen:

  • Het donorgebied op het hoofd is niet voldoende om een goede dekking te geven. Het donorgebied kan uitgeput zijn door eerdere haartransplantatie behandelingen.
  • Er is vrijwel geen donorgebied, door een ongeluk dat eerder gebeurd is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn door brandwonden of een auto ongeluk.

Er wordt dus vaak niet zomaar voor gekozen om lichaamshaar te gebruiken om te transplanteren naar de hoofdhuid.

Baardhaar voor een haartransplantatie gebruiken

Vaak wordt er als eerste gekeken naar baardhaar, wanneer hoofdhaar niet voldoende is voor de haartransplantatie. De belangrijkste reden is dat baardhaar het meeste lijkt op hoofdhaard. Hierdoor slaat baardhaar vrij goed aan en lijk het veel op hoofdhaar, wanneer het gaat groeien.

Borsthaar voor een haartransplantatie gebruiken

Er wordt ook regelmatig borsthaar gebruikt voor een haartransplantatie. Dit haar is vaak minder dik en sterk dan hoofdhaar, hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook minder lang. Van de getransplanteerde borstharen slaat meestal niet meer dan 50 procent van het getransplanteerde haar aan. Dat wil zeggen dat van de 100 getransplanteerde haren er vaak maximaal 50 gaan groeien.

Scheenbeenhaar voor een haartransplantatie gebruiken

Soms wordt ook scheenbeenhaar gebruikt voor een haartransplantatie. Het gaat dan dus inderdaad om haar van het scheenbeen. Dit haar is, net als borsthaar, vaak minder sterk en dik dan hoofdhaar. Hierdoor slaat ook dit haar minder goed aan, wanneer het wordt getransplanteerd. Van scheenbeenhaar slaat vaak ook maximaal 50 procent aan.

Welk haar wilt u gebruiken voor de haartransplantatie?

Hoe is uw donorgebied? Is dit nog voldoende voor de haartransplantatie behandeling? Hairplus medical care heeft ervaring met alle vormen van haartransplantatie. Ook hebben we ervaring met transplanteren van de eerder genoemde haarsoorten.

 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult