ZES MYTHEN MET BETREKKING TOT HAARUITVAL


Je hoort veel mythen over kaalhoofdigheid. We hebben er hier weer wat verzameld.

  1. Toen de militaire dienstplicht nog onvrijwillig was gaven veel jonge knullen de verantwoordelijkheid voor hun kaalheid aan de pet of de helm. Destijds al wisten we dat dit niet waar was. Het was simpel de leeftijd. Al die jongens waren in of na de pubertijd, de leeftijd waarop de hormonen een grote rol spelen.
  2. Strakke haardrachten kunnen haaruitval aanrichten. Mits dat voor korte tijd is geeft dat geen moeilijkheden. Worden niettemin haren te strak getrokken en gedurende een lange tijd (braiths) dan kan dit tractie alopecia geven. Het haar kan weer terugkomen doch in een aantal gevallen kan de haaruitval ook definitief zijn.
  3. Teveel je haar wassen. Dit is geen oorzaak van haaruitval. De uitleg is als volgt. Iedere dag verlies je een aantal haren. Met het reinigen komen die er uit. Als je nu het haar minder wast komen er haren van meerdere dagen uit.
  4. Lichaamsoefeningen kunnen haarverlies aanrichten. Als dat waar zou zijn zouden de sportscholen leeg staan. Het is juist het tegenovergestelde. Lichaamsoefeningen zorgen ook voor een gezonde haardos.
  5. De wijze waarop je slaapt. Er zijn mensen die denken dat de situatie waarin je slaapt alopecia kan veroorzaken. Wees gerust. Het is niet waar.
  6. Het aantal haren op het hoofd kan worden vermeerderd. Vergeet het maar. Zelfs met een haartransplantatie lukt dit niet. Bij een haartransplantatie worden de haren anders en eerlijker verdeeld. Er komen geen haren bij. We worden gezegend met een aantal haren, iets dat erfelijk is bepaald. Dat aantal kan niet worden vermeerderd met een medicijn of lotion.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Hairplus medical care. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.