Het is prachtig, warm weer buiten en de zon schijnt volop. Je hebt net een haartransplantatie behandeling ondergaan of wilt dit binnenkort laten doen. Mag u dan de zon in? Zon voor en na de haartransplantatie kunnen rampzalig zijn voor het uiteindelijke resultaat. Houd u daarom altijd goed aan de voorzorg en nazorg instructies van de kliniek. Er zijn verschillende redenen waarom u moet uitkijken met de zon tijdens de periode dat de haartransplantatie plaatsvindt of heeft gevonden.

Haartransplantatie en de zon

Het is dus duidelijk dat de zon en een haartransplantatie geen goede combinatie is. Haartransplantatie en de zon gaan niet goed samen. Let er daarom altijd goed op dat de huid beschermd wordt tegen de zon, indien u niet anders kan dan de zon ontwijken. In de instructies die u mee krijgt van de kliniek, wordt altijd duidelijk aangegeven wat u kunt doen. U wilt uiteraard, net als de kliniek, dat er na 8 tot 9 maanden sprake is van een optimaal haartransplantatie resultaat. We hebben om deze reden onderscheid gemaakt tussen de zon vóór de haartransplantatie en zon na een haartransplantatie.

Zon voor de haartransplantatie

Wanneer een haartransplantatie wordt uitgevoerd, is het belangrijk dat de huid niet beschadigd is. Door een beschadiging aan de huid is de doorbloeding en aanvoer van belangrijke stoffen minder, waardoor de hergroei soms minder goed is. Let daarom op dat je hoofdhuid niet verbrandt voor de behandeling. Probeer de zon vanaf 2 weken voor de haartransplantatie behandeling zo veel mogelijk te vermijden en daarnaast goed tegen de zon te beschermen. Gebruik minimaal factor 30 om u tegen de zon te beschermen en probeer niet te lang in de zon te gaan. Verzorg de hoofdhuid daarnaast goed, zodat deze in optimale conditie is, wanneer u de behandeling ondergaat.

Zon na haartransplantatie

De eerste dagen na de haartransplantatie behandeling zijn de huid en de getransplanteerde haren het gevoeligste. Er wordt aangeraden om minimaal een maand na de behandeling de zon te vermijden en indien dit niet nodig is, goed te beschermen tegen de zon. Let op dat de hoofdhuid waar?het haar naartoe getransplanteerd is, niet verbrand. Blijf de huid na deze maand ook goed beschermen. Het beschermen van de huid is de eerste maand na de behandeling dus van essentieel belang.

Zonnebank voor en na de haartransplantatie

Veel mensen gaan regelmatig onder de zonnebank. Door de zonnebank kunt u zich ook verbranden. Houd u zich daarom aan dezelfde instructies voor de zonnebank als de normale zon.
 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over haaruitval preventie, haartransplantatie of over Hairplus medical care?
Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunt u binnenkort kennis maken met medisch team van Hairplus medical care en geven wij u een persoonlijk advies en prijsopgave. We kijken uit naar uw komst.
 
Kies een datum en tijdstip voor een gratis consult