Welke soorten haartransplantaties voert Hairplus medical care uit?

Bij haarkliniek Hairplus medical care kunt u niet alleen terecht voor transplantaties van uw hoofdhaar, ook alle andere vormen van haartransplantaties uit. U kunt hier ook terecht voor een:

Een overzicht van alle behandelingen vind u hier.

Met welke diameter wordt er aangeboord?

Belangrijk is de diameter van het holle micronaaldje waarmee de haarfollikels worden verwijderd. Een diameter van 0,5 tot 0,8 mm zoals Hairplus medical care gebruikt is wenselijk. Een grovere diameter (vanaf 0,9 mm) vereist minder technische vaardigheid, maar de kans dat een haarzakje beschadigt is groter.

Hoeveel grafts kan de kliniek op een dag aan?

Bij een groot medisch team kunnen er meerdere hairtechnicians

worden ingezet, waardoor een kliniek meer grafts op een dag kan transplanteren, zonder in te leveren op kwaliteit. Dan moet u denken aan 2500 tot 3000 grafts bij de FUE-methode.

Hoe groot is het medisch team van Hairplus medical care?

Wanneer een haartransplantatiekliniek afhankelijk is van één arts, kan dit nadelig voor u zijn. Met meerdere artsen kan de continuïteit van een haarkliniek beter gewaarborgd worden. Dit betekent dat u bijvoorbeeld een blijvend beroep kunt doen op nacontroles en service. Informeer daarom altijd naar de samenstelling van het medisch team.

Wat is het verschil tussen een FUE- en FUT-haartransplantatie?

FUE en FUT zijn twee verschillende haartransplantatiemethodes. Bij de FUE-haartransplantatie wordt iedere graft (haarzakje) één voor één uit het donorgebied verwijderd en op de kale of dunbehaarde plek teruggeplaatst. Bij een FUT-haartransplantatie wordt er een stukje huid uit het donorgebied verwijderd, meestal de achterzijde van het hoofd. Hieruit worden de grafts gehaald die vervolgens één voor één worden teruggeplaatst op de plek waar u meer haar wilt. Bij Hairplus medical care voeren we alleen nog de FUE- haartransplantatie uit.

Wat zijn de voor- en nadelen van de FUE en FUT methode?

Een voordeel van de FUE-methode is dat er geen zichtbaar litteken achter blijft in het donorgebied. Bij de FUT-methode blijft er wel een litteken achter, maar dit is verborgen door het haar dat eroverheen valt. Bij de FUE-methode is het mogelijk om meerdere dagen achter elkaar te behandelen. Voor de FUT-methode moet een tweede behandeling eerst het litteken genezen zijn.

Lees ook de FAQ over haartransplantaties en de FAQ over de kliniek.